Genç Osman İlk ve Ortaokulu İngilizce öğretmeni Rahman Sağlam'ın harekatta görevli askerler için başlattığı yardıma, öğrenciler mektuplarıyla, okul yönetimi, aileler, muhtarlık ve esnaflar da yaşam ve ihtiyaç malzemelerinin alımı için destek verdi.

Hazırlanan malzemeler, öğrencilerle AFAD ekiplerine teslim edildi.

Genç Osman İlk ve Ortaokulu Müdürü Faruk Kara, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin bu davranışından dolayı duygulandığını ve onur duyduğunu söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında askere "İstikamet neresi" diye sorulduğunda "Afrin" diye cevap verip ardından da "Geride kalanlara ne söylemek istiyorsun" dendiğinde "Beni beklemesinler" diyen namus, şeref ve bayrak, gerektiğinde de şehit olmak için Afri'e giren askerlere bir destek de okul aile birliği, öğrencileri, öğretmenler ve mahalle esnaftan geldiğini belirten Kara, "Bu kapsamda okulumuz ingilizce öğretmeni Rahman Sağlam'a teşekkür ediyorum. Askeriyemizle iletişime geçerek öncelikli ihtiyaçlar nelerse onları belirledik. Bu kapsamda yardımlarımızı hazırladık." dedi.

AFAD İl Müdürü Zafer Özcan ise, Genç Osman İlköğretim Okulu yönetimiyle, öğrencilerle, okul aile birliği ve muhtarıyla komple bir mahalle olarak ülkenin bu kritik sürecinde sınırda görev yapan asker ve polis abilerine taraflarını gösterebilmek için hediyeleri ve mektupları vermek için kendilerini aracı kıldığını belirtti.

Bunun kendileri için bir onur olduğunu dile getire Özcan, "Bu gönül köprüsünde AFAD olarak biz de aldığımız malzemeleri Hatay İl Afet üzerinde sınır ötesine yollayacağız. Kahramanmaraş'ta Sütçü İmam'ın çocukları, Rıdvan Hoca'nın talebeleri, Senem Ayşe'nin torunların yine kendisine yakışanı yaptılar. Okul yönetimine ve öğrencilere bu anlamlı davranışından dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Pilden çamaşıra, çoraptan kuru gıdaya kadar 2 bin 560 parçadan oluşan gıda, yaşam ve ihtiyaç malzemeleri, AFAD ekiplerine öğrencilerce teslim edildi.

Öğrenciler, AFAD ekibini asker selamıyla okuldan uğurladı.

Editör: Mahmut Beyaz