Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri şehitler için yürüdü
Sarıkamış Harekâtının 101. yıldönümünde Kahramanmaraş’ta Sarıkamış Şehitleri için düzenlenen Anma Yürüyüşünde Kahramanmaraş Anadolu Kız İmam Hatip öğrencileri de katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tüm illerde organize edilen Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Yürüyüşü, Kahramanmaraş’ta güzel görüntülerle yapıldı. Kahramanmaraş’taki yürüyüşe eksi 10 dereceyi bulan soğuk havaya rağmen, 7’den 77’ye çok sayıda öğrenci, öğretmen ve vatandaş katıldı.
Büyük ilgi gören yürüyüşte, yürüyüş öncesi katılımcılara Türk Bayraklı kaşkol, bere ve eldiven dağıtıldı. Yürüyüşe katılan Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri de kentteki dondurucu soğuğa aldırış etmedi. Dev Türk bayrağını da tutan öğrenciler, yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşü tamamladı.
Yedi Kuyular Kayak Merkezinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan yürüyüşe katılan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri de, karlar altında şehit olan 90 bin askeri hatırladıklarını söyledi.
Öğrenciler "Onların hissettiklerini hissetmeye çalışıyoruz. Şimdi bu soğukta ellerimiz hafif üşüdüğü halde, of çektik falan ama oradaki 90 bin şehitlerimizi düşünüyorum o soğukta nasıl durabildiler" dedi. Sarıkamış Şehitleri için her zaman yapılması gereken bir yürüyüş olduğunu dile getiren Öğrenciler , "Eski zamanı hatırlıyoruz. Şehitlerimizi anıyoruz onların o zamanlar ne çektiklerini hissetmeye çalışıyoruz. Üzüldük, hiçbir kurşun sıkmadan 90 bin şehit verdik. Biz de soğukta yürüyoruz ama biz burada onları düşündüğümüzde üşümüyoruz bile" ifadelerini kullandı.

Haber: Şenol Güneş
Editör: Mahmut Beyaz