4 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle Yemen’de 21 milyon insan gıda, sağlık ve hijyen gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamazken, hayatlarını olumsuzluklar ve zorluklar üzerinde sürdürmeye çalışıyor. İç savaşın çatışmaları ve acıları içinde hayatta kalabilme mücadelesi veren Yemen halkı, kıtlıkla karşı karşıya, ölümle burun buruna bir yaşam sürdürüyor. İç savaş ve diğer olumsuzluklar nedeniyle zor durumda olan Yemen halkına yardım etmek üzere 15 Temmuz Şehitler Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu öğrencileri sorumluluk üstlenerek harekete geçti. Kendileri minik, yürekleri ise kocaman olan minikler, Yemenliler’in bu dramına kayıtsız kalmadı ve biriktirdikleri harçlıkları Yemenli yetimlere gönderdi. Minikler, harçlıklarından biriktirdikleri yaklaşık bin 550 TL’yi, Yemenli kardeşlerine gönderilmek üzere kurs öğreticisi Mehmet Gü’'ün eşliğinde  ziyaret ettikleri Onikişubat ilçe Müftüsü Abdullah Demir’e teslim etti.

“KENDİLERİ KÜÇÜK AMA YÜREKLERİ KOCAMAN”

Müftü Demir, öğrencilerin teslim ettiği parayı, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Yemen'e gönderdikten sonra makbuz ve sertifikalarını verdi. Müftü Demir, yaptığı konuşmada, “Anlam ve mana dolu davranışları nedeniyle kendileri küçük ama yürekleri kocaman olan yavrularımızın başta ailelerini, onları yönlendiren Kur'an kursu öğretmenlerini ve kendilerini gönülden tebrik ediyoruz” dedi.

“YAŞANAN ACILARA SESSİZ KALMAK İSTEMİYORUZ”

15 Temmuz Şehitler Hafızlık Kur'an Kursu öğreticisi Mehmet Gül ise öğrencilerinin duyarlı bir davranış gösterdiğini belirterek, öğrencilerin kendi yaş gruplarındaki zor durumda olan çocuklar için yaptıkları bu sosyal sorumluluk görevinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Gül, “Yemenlilerin zor durumda olduğunu biliyoruz. Onlara yardım etmek için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Yaşanan acılara sessiz kalmak istemiyoruz. Yemen'de çocuklar aç kalıyor, biz onlara yardım etmek için böyle bir etkinlik düzenliyoruz” dedi.

“YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER”

Yardımsever nesiller yetiştirmeyi kendine amaç edindiklerini kaydeden Gül, “Eğitimin en büyük hedefi insani değerleri yüksek nesiller yetiştirebilmektir. Toplum olarak sahip olduğumuz değerleri çocuklarımıza aşılamak için çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz. Öğrencilerin yardımseverliği, bilinçli ve duyarlı olmayı kazanım olarak elde ettikleri bu etkinliklerde yürekten bir samimiyetle projelere destek verdiklerini görüyoruz. Dünyanın birçok yerinde zor durumda olan insanlar var. Yemen onlardan sadece biri. Öğrencilerimizin ne kadar duyarlı olduklarını, insani yönlerini ne kadar geliştirdiklerini de görüyoruz. Geleceğe olan inancımızı ayakta tutacak, dayanışma gücümüzü arttıracak ve acılara ortak olmamızı sağlayacak her projenin en büyük destekçisiyiz” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz