Merkez Onikişubat ilçesi Abdülhamithan Mahallesi'nde bulunan öğrenci yurdu yıllardır Paralel yapı FETÖ tarafından kullanılmakta iken 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılmıştı. Kapatılan yurt binası Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş Milli Gençlik Vakfı (MGV)’ye verildi. Milli Gençlik Vakfı (MGV) Başkanı Ahmet Bolat, Özel Cemil Kısakürek Orta Öğretim Erkek Öğrenci Yurdunu Milli Emlak Genel Müdürlüğünden teslim aldıklarına dair basın açıklaması yaptı.

‘ÇARPIT BİR YAKLAŞIM SERGİLENDİ’

Bolat açıklamasında, vakıf malının sahibine iade edildiğini ve bundan dolayı çok mutlu oldukların belirtti. Bolat, şöyle konuştu; “Milli Gençlik Vakfımızın en önemli müesseselerinden birini teslim almış bulunuyoruz. Hak yerini bulmuş oldu bir vakıf malı sahibine iade edilmiş oldu. Bugünden sonra vakfımız, müessesemiz amacı doğrultusunda hizmet verecek durumdadır. Malumunuz bir 28 Şubat süreci yaşadı milletimiz, devletimiz 28 Şubat sürecinde vakfımız kapatıldı ve bütün mallarına el konuldu. Burasıda el konulan mallardan bir tanesiydi. Milli Gençlik Vakfı kapatıldıktan sonra burası vakıflara geçti. Buranın sahibine iade edilmesi konusunda uyarılmalarına rağmen Paralel yapı bunları dikkate almadılar. Burayı vakıflardan kiraladılar, teslim aldılar. Burada bin metrekare üzerine oturumu bulunan yurdumuz yıkıldı ve bu yurt yapıldı. 2004 yılında vakıfların iade edilmesi ile ilgili yasa çıktıktan sonra buranın tapusu Milli Gençlik Vakfı olarak tekrar bize geçti. Bu süreçten sonrada bu Asır eğitim şirketinin yetkilileriyle birlikte merkezimizden gelen başkan yardımcılarımızla birlikte defalarca görüştük. Buranın bize iadesiyle ilgili, tapusuyla ilgili fakat bize olumlu bir yaklaşım sergilenmedi. Ve tam aksine kendilerinin mağduriyetlerinden bahsedildi. Böyle çarpıt bir yaklaşım sergilendi iş yokuşa sürüldü. Biz Vakıflar Müdürlüğüne de gittik buranın iadesini tekrar istedik. Fakat oradan da bize tabiri caizse bizden çıktı çıkıştı bizimle bir işiniz kalmadı denildi. Bunlarla tekrar, tekrar görüştüğümüzde ise siz bizim muhatabımız değilsiniz biz sizden almadık diyerek olumsuz cevap verdiler.”

‘KIYMETLİ DEĞERLİ ÖNEMLİ MALZEMELER YERİNDEN ALINMIŞ’

15 Temmuz’da bir darbe sürece yaşandığına dikkat çeken Bolat, “Bundan önce kayyumlar atandı ve kayyum bizi aradı buranın bize ait olduğunu ve burayı bize kiralayacaklarını söyledi. Bunlarla görüşerek burayı kiraladık. Fakat darbeden sonra kayyumlarda boşa çıkınca burası Milli Emlak’a geçti ve rapor tutuldu burası mühürlendi. Ve biz o günden bugüne bu süreci takip ediyoruz. Gerek şehrimizde, gerekse Ankara da bakanlığa varıncaya kadar bütün yetkililerle görüşüldü. Fakat biz burayı 7, 8 ay sonra teslim almış olduk. Bundan sonrada elimizden geldiği kadar burayı kentimizin insanlarımızın, gençlerimizin hasetten hizmetine istihdam edeceğiz. Milletine, devletine bağlı bir şekilde yetişmeleri için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu teslim alma süreci boyunca kimler olduğunu bilmiyoruz ama çok zayiat verilmiş. Camlarına kadar içerdeki malzemelerine kırılmış dökülmüş içeriye yazılar yazılmış. Kıymetli değerli önemli malzemeler yerinden alınmış. Böyle bir mağduriyette söz konusu. Artık bundan sonra biz gücümüz yettiği kadar elimizden geldiği kadar kardeşlerimizin destekleriyle hemşerilerimizin dualarıyla da burayı amacı doğrultusunda kullanmaya ve ahlaklı ve manevi değerlerine sağdık millet ve gençler yetiştireceğiz” şeklinde konuştu.

Haber: Serdar Koska

Editör: Mahmut Beyaz