Akraba evliliğinden kaynaklı doğuştan genetik sorunları bulunan 44 yaşında ki evli ve 2 çocuk babası Mehmet Ali Yavuz, kalıtımsal bozukluklardan kaynaklı gün gün daha da kötüye gidiyor. Obezitenin yanı sıra, uyku apnesi, solunum yetmezliği, şeker, tansiyon, böbrek yetmezliği, böbrek taşı hastalıklarıyla da çocukları için yaşam mücadelesi veren Yavuz, hastalıkların pençesinden biran önce kurtulmayı istiyor. İşlevini yitiren böbrekleri için böbrek ameliyatı olması gerekirken kilosunun engeline takılan ve böbreklerinde geçici stant bulunan Yavuz’un yardım çığlığı yetkililere. Sağlığına kavuşmanın zorlu bir süreç olduğunu bilen ve bu süreçte kendisine uzanacak yardım elini bekleyen Yavuz, mücadelesinde eşinin ve çocuğunun ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir gelir istiyor.

MÜCADELEMDE YALNIZ KALMAK İSTEMİYORUM”

Zorlu yaşam mücadelesini anlatan Yavuz: “Çocukluktan bu yana obezite hastalığıyla mücadele ediyorum. Uyku apnesi, solunum yetmezliği, şeker, tansiyon, böbrek yetmezliği, böbrek taşı hastalığım var. İşlevlerini göremediği için böbreklerimde stant takılı. Böbrek ameliyat olmam gerekiyor ama kilom yüzünden ameliyat yapamıyorlar. Ameliyat olmam için belli bir kiloya düşmem gerekiyor ama ben zayıflayamıyorum çünkü beden cushing sendromu olan hormonel bozukluklar var. Doktorlarım bana mide küçültme ameliyatını önerdi ancak doktorum bu ameliyatı şu anda olmamın risk teşkil ettiğini söyledi.

TEK GEÇİM KAYNAĞIM ELİMDEN ALINDI”

Son 6 yıldan bu yana eşim bana baktığı için evde bakım maaşı alıyorduk. Devletten aldığımız bin 440 TL olan paramız kesildi. Önceden daha düşük raporlarımla tam bağımlı olarak engel raporu alıyorduk. Bu son girdiğimiz heyette tam bağımlı raporu vermediler ama raporda yüzde 90 engelli ayakta çalışamaz yazıyor. Buna rağmen yatağa tam bağımlı raporu vermediler ve aylığımız kesildi.

YÜZDE 90 ENGELLİ AYAKTA ÇALIŞAMAZ YAZIYOR AMA…”

Kahramanmaraş’ta yüzde 91 engelli ama yatağa yarım bağımlı raporu verdiler. Biz buna itiraz ettik ve o yüzden Gaziantep’te heyete gittim. Orada da aynı şekilde yüzden 90 engelli yatağa yarım bağımlı raporu verdiler. İşin ilginç yanı raporda ayakta çalışamaz deniliyor, yüzde 90 engel veriliyor ama buna rağmen yatağa tam bağımlı olarak görmüyorlar. Çalışacak durumda olsam zaten çalışırım evimi geçindiririm. Bende isterim herkes gibi sabah işe gitmek, akşam eşim tarafından kapıda karşılanmak ama yapamıyorum. Neden maaşım kesildi hala anlamıyorum sonuçta benim başka hiçbir gelirim yok. Yardım için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER’e sorunumu yazdım ancak oradan da bir sonuç alamadım. Sağlık Bakanlığını müracaatta bulundum oradan Aile Çalışma ve Sosyal bakanlığına oradan da Maliye Bakanlığına göndermişler raporlarımı ama net bir sonuca ulaşamıyorum.

EMEKLİLİK İÇİNDE BİR SONUÇ GELMEDİ

Malulen emekli olmak için Adana’da heyete girdim. Bir yıl oldu oradan da hala bir sonuç alamadım.

SAĞLIĞIMA KAVUŞMAK İSTİYORUM”

Şuan başka hiçbir maddi gelirim yok. Eşim ve çocuğuma bakmakla yükümlüyüm. Borcum var. Gerekenin yapılmasını devlet büyüklerimizden rica ediyorum. Cumhurbaşkanımıza ve yetkili kişilere sesleniyorum benin tek istediğim biran önce sağlığıma kavuşmak ve bu süreçte de temel ihtiyaçlarımı giderebileceğim, düzenli bir gelir istiyorum.

FATURA GELECEK KORKUSUYLA BATTANİYELERE SARILDIK”

Şu an babamdan geriye kalan ve kardeşlerimin de hakkının olduğu evde oturuyorum. Onlarda sağ olsun buna müsaade ettiler. Kış başladığı zaman bir müddet faturanın yüksek geleceği korkusuyla doğalgazı açmadık. Battaniyeler içerisinde oturduk. Ancak kış soğukları iyice bastırınca açmak zorunda kaldık. Şu anda 375 TL doğalgaz faturası geldi. Elektrik su faturalarım geldi ve ben haliyle bunları yatırmıyorum. Nasıl geçineceğimi bilemiyorum artık yetkililerin buna bir çare bulmasını istiyorum.”


Haber: Kübra Şimşir

Editör: Mahmut Beyaz