Şehir merkezine iki tünel kavşak ile 20 dakika kısaltan Erkoç, batı mahallerde uzun zamandan bu yana beklenilen yolun ilk kazmasını vurdu. Zaman zaman bataklık olan yolu doldurmak için 300 bin ton dolgu malzemesi kullanılırken, kısa bir süre sonra yolun bitirileceği bildirildi.

Göreve geldiği günden bu yana verdiği sözleri tek tek yerine getiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kente adeta altın çağını yaşatıyor. 2017 yılında yaklaşık 3 bin KM yol asfaltlayarak Türkiye’de en çok asfaltı döken Büyükşehir Belediyesi olan Kahramanmaraş, hedefini bu yıla hem yola hem de asfalta verdi. Fen İşleri Daire Başkanlığı yaz ayı içerisinde 300 noktada çalışma başlatırken, şehrin nazar boncuğu olacak Kuzey Çevre Yolu ve diğer yol ağları ise son sürat devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığının projelendirdiği Karayolları Genel Müdürlüğünün yaptığı, Agcalı Yolu, Orta Hal Kavşağı, Sümbüllü Bulvarı ile Kahramanmaraş’a adete yeniden imza atarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un projelendireceği Arsan Kavşağı, Sanayi Kavşağı çalışmaları da kısa süre içerisinde başlanılacak. Buna ek olarak Onikişubat ilçe sınırlarında bulanan batı mahallerin sümbüllü bulvarından direk beklediği 4,5 KM yola ise Erkoç’un talimatı ile başlandı. 300 bin ton dolgu malzemesi dökülerek güçlendirilen yol kısa bir süre içerisinde bitecek. Kayseri yolundan başlayıp Gaziantep yoluna kadar bağlanacak olan Kuzey Çevre yoluyla birlikte şehir içi trafikte ciddi rahatlama yaşanacak. Öte yandan kısa bir süre önce hizmete açılan Arasa otoparkın da hizmete girmesi ile birlikte şehir merkezinde park sıkıntısı da yaşanmayacak. Projelenen ve hizmete açılan yollar ile birlikte Kahramanmaraş seneye yollar ağı ile yer yere rahatça bağlanacak. AK Parti hükümetinin en köklü yatırımları arasında bulunan ve “Yol Medeniyet” sloganı ile başlattığı ataktan Kahramanmaraş yararlandı. Şehrin can damarları genişletilip, bazı bölümler yeniden yapılırken, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ’de şehir içinde adeta hizmet yarışı başlattı. Köprülü kavşaklar, dar yolların genişletilmesi ve asfaltlanması ile hizmet her noktaya giriyor.

AŞAMA AŞAMA HİZMET GELDİ

Kırsaldan şehre doğru bir yatırım hattı izleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, hizmetinin birinci yılında kırsal mahallelerin tüm ihtiyaçlarını sağladı. Hizmetinin ikinci yılında su şebekesi ve teknik belediyeciliği yaygınlaştıran Erkoç, şehri ilmek ilmek hizmet ile işledi. Saha ve proje ekipleri ile hizmetin üçüncü yılında ise mega ve prestij projelerle hız veren Erkoç, Yedikuyular Kayak Merkezi başta olmak üzere tüm projeleri bitirerek vatandaşın özlemini çektiği modern kent statüsüne kavuşturdu.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz