Sorumlu haber anlayışıyla kentin sorunlarını ve halkın taleplerini gündeme getirmeyi borç bilen Manşet Gazetesi olarak, yaptığımız haberlerin sonuçlarını gururla sizlere paylaşmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz aylarda Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin durdurulan inşaatını, ‘BİR NESLİN YETİŞTİĞİ İHL, KADERİNE TERK EDİLMESİN!’ başlığıyla gündeme getirmiş ve inşaatın yeniden başlaması için kamuoyu oluşturmuştuk. Yapılan haber sonucunda ise inşaatın başlayacağına yönelik müjdeyi duyurmuştuk. Eğitim noktasında yatırımları takip ettiğimizin bir diğer göstergesi olan haberimizde ise ‘VELİLER İSYANDA’ başlığıyla Dumlupınar İlk ve Ortaokulu’nun durdurulan inşaatını sayfalarımıza taşıyarak, yöneticilerimize çağrıda bulunmuştuk. İşte o çağrımızda sonuç verdi ve Kahramanmaraş’ın en yoğun nüfuslu mahallelerinden biri olan Dumlupınar Mahallesi ve Yusuflar Mahallesi’nin tam ortasında bulunan, geçmişten bu yana kentte onbinlerce kişinin eğitim gördüğü, başarılarıyla dikkat çeken önemli okullardan biri olan Dumlupınar İlk ve Ortaokulu’nun inşaatında sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Kamu İhale Kurumu’ndan alınan bilgiye göre  Dumlupınar İlk ve Ortaokulu’nun durdurulan inşaatı, 8 Haziran’da yapılacak ihalenin ardından yeniden başlayacak. Okulun inşaatının başlaması ve bölgedeki kötü görüntünün önüne geçilecek olması ise mahalle halkını sevince boğdu. UN İNŞAATINA TEKRAR BAŞLAMASI TALEBLİ HABERİMİZ ŞU ŞEKİLDEYDİ;

Dumlupınar İlk ve Ortaokulu, Kahramanmaraş’ın en yoğun nüfuslu mahallelerinden biri olan Dumlupınar Mahallesi ve Yusuflar Mahallesi’nin tam ortasında bulunan, geçmişten bu yana kentte onbinlerce kişinin eğitim gördüğü ve başarılarıyla dikkat çeken önemli okullardan bir tanesiydi. Eski bir okul olması ve depreme dayanıklı olmaması sebebiyle 2017 yılının Ocak ayında ihale edilerek yıkılan Dumlupınar İlk ve Ortaokulu’nun aynı yerine yeniden inşa edilmesi için çalışmalar başlatılmıştı. 20 Ocak 2017’de Kahramanmaraş Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Yatırım İzleme Müdürlüğü tarafından ihale edilen ve ihaleye göre okulun yapım işini alan firmanın 500 gün içinde bitirmesi gereken Dumlupınar İlk ve Ortaokulu’nun inşaatı bitmek bir yana dursun henüz birinci katı bile tamamlanmadan durduruldu. İhalede belirtilen yapım sürecinden bu yana 941 gün geçerken, okulun inşaatında büyük bir sessizlik sürüyor. İnşaatın yaklaşık 3 ay önce durduğunu belirten mahalle halkı, çalışmaların bir an önce başlamasını yetkililerden talep ediyor.

ÇOCUKLAR SERVİSLE BAŞKA OKULA GİTMEK ZORUNDA KALIYOR

Uzun yıllar Kahramanmaraş’ta çocukların eğitim aldığı önemli okullardan biri olan Dumlupınar İlk ve Ortaokulu, 20 Ocak 2017 yılından bu yana öğrenci kabul edemiyor. Geçen süreçte ise Dumlupınar İlk ve Ortaokulu’nda eğitim gören öğrenciler genellikle Şazibey Mahallesi’nde inşa edilen prefabrik okulda ve çevrede bulunan diğer okullarda eğitim görüyor. 2 buçuk yılı aşkın süredir çocuklarını evlerinin yakınında bulunan Dumlupınar İlk ve Ortaokulu’na gönderemediklerini, servis tutarak daha uzaktaki okullara göndermek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar, yetkilerden yardım istiyor. Çocuklarını servislerle başka okullara gönderdiklerini anlatan vatandaşlar, maddi durumu yerinde olmayanların ise soğuk kış günlerinde yürüyerek okula gittiklerini anlattı. Hem maddi zorluklar hem de servisçilerle anlaşma noktasında sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren mahalle halkı, gönül rahatlığıyla çocuklarını evlerinin yakınında bulunan Dumlupınar İlk ve Ortaokulu’na göndermek için gün saydıklarını söyledi.

OKULUN ARKA BAHÇESİ NEHRE DÖNMÜŞ!

Gazetemize yapılan ihbarlar sonucu inşaat çalışmalarını yerinde gören ekibimiz, aldığı görüntülerle inşaatın durduğunu ve bakımsızlığını gözler önüne serdi. Okulun inşaatının arka kısmı, yer altı sularının okulun inşaatına akması sebebiyle adeta nehre dönerken, uzun süre temizlik ve bakım yapılmaması sebebiyle yosun tuttuğu görüldü. Okulun inşaatına akan suyun temeline de zarar verdiği düşünülürken, ilerleyen günlerde yaşanabilecek olumsuzlara karşı önlem alınması gerektiği dikkatlerden kaçmıyor. Vatandaşların yer altı suyunun okulun inşaatına aktığı yönünde belediye yetkililerine talepte bulunduğu fakat konuyla ilgili hiçbir ilerlemenin kaydedilmediği de öğrenildi. Şimdi ise yetkililerin okulun inşaatını alan ve belirtilen sürede yapımını tamamlayamayan firmaya ne gibi yaptırımlar uygulayacağı merak ediliyor.”

İNŞAATIN BAŞLAMA İHALESİNDE NELER VAR?

Dumlupınar İlkokulu’nun yeni ihalesine ilişkin ihalede yer alan bilgiler şu şekilde;

“BİNA İŞLERİ YAPTIRILACAKTIR

KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ YATIRIM İZLEME VE KOORDİNASYON BAŞKANLIĞI YATIRIM İZLEME MÜDÜRLÜĞÜ

Kahramanmaraş Onikişubat Dumlupınar İlkokulu İkmal İnşaatı Yapım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır:

İKN : 2020/242322

1-İdarenin

a) Adı : KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ YATIRIM İZLEME VE KOORDİNASYON BAŞKANLIĞI YATIRIM İZLEME MÜDÜRLÜĞÜ

b) Adresi : İSMET PAŞA MAH. TRABZON CAD. ÖZEL İDARE İŞ MERKEZİ KAT:9 NO:65 46100 DULKADİROĞLU/KAHRAMANMARAŞ

c) Telefon ve faks numarası : 3442235570 - 3442235575

ç) İhale dokümanının görülebileceği ve e-imza kullanılarak indirilebileceği internet sayfası : https://ekap.kik.gov.tr/EKAP/

2-İhale konusu yapım işinin

a) Adı : Kahramanmaraş Onikişubat Dumlupınar İlkokulu İkmal İnşaatı Yapım İşi

b) Niteliği, türü ve miktarı :

1 Adet Bodrum+Zemin+3 Katlı İlkokul Yapım İşi

Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir.

c) Yapılacağı/teslim edileceği yer : Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi

ç) Süresi/teslim tarihi : Yer tesliminden itibaren 350 (üç yüz elli) takvim günüdür.

d) İşe başlama tarihi : Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır.

3-İhalenin

a) İhale (son teklif verme) tarih ve saati : 08.06.2020 - 10:00

b) İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres) : KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ YATIRIM İZLEME VE KOORDİNASYON BAŞKANLIĞI TOPLANTI SALONU (İSMETPAŞA MAH. TRABZON CAD. ÖZEL İDARE İŞ MERKEZİ KAT:14 TOPLANTI SALONU DULKADİROĞLU/KAHRAMANMARAŞ)”

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz