Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından gerçekleştirilen Sivil Savunma Gönüllülük Kampanyası kapsamında sivil savunmada yer almanın bir vatandaşlık görevi olduğu bilincini, toplumun her kesimine ulaştırmayı ve sivil savunma gönüllülerinin sayısını artırmayı hedefleniyor. 15 Temmuz Kahramanlarından esinlenerek hazırlanmış kampanyada, kahramanlığı süper kahramanların ve süper kahramanlığa soyunan bireylerin tekelinden alıp, AFAD Gönüllülük Eğitimleriyle belirli bir bilgi ve bilinç düzeyine ulaşmış vatandaşlara verilmesi amaçlanıyor.
Kahramanmaraş- Bursa- Erzincan ve Rize’de olmak üzere toplam 4 ilde gerçekleştirilen kampanyada Kahramanmaraş’a canlı yayınla bağlantı kuruldu. Ankara’da AFAD Başkanlığı’ndan düzenlenen ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın katılımıyla gerçekleşen programda Demokrasi Meydanı’nda Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, canlı yayında kentteki kampanyayla ilgili Başbakan Yardımcısı Kaynak’a bilgi verdi.

GÖNÜLLÜ İNSANLARIMIZIN DA İMKÂN POTANSİYEL VE KABİLİYETİNİ BU HİZMETE TEŞVİK ETMEMİZ LAZIM’
Canlı yayın sonrası açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, olası bir afet halinde sadece kamu kuruluşlarına değil, gönüllü vatandaşlara da ihtiyacın olduğunu ifade ederek, afete hazır bir Türkiye hedefi doğrultusunda çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Özkan, “Bugün afete hazır Türkiye hedefi doğrultusunda Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Beyinde ortaya koymuş olduğu projeleri hep beraber tahakkuk etmek üzere meydandayız. Bildiğimiz gibi özellikle afet, afet öncesi ve sonrasında kamu kuruluşlarına verilen bazı görevler vardır. Elbette ki kamu kuruluşlarımız bunlarla ilgili mevzuatımızı hazırlamaktadır. Hal böyle olmakla beraber özellikle afet esnasında bazen sadece kamu kuruluşları değil, gönüllü insanlarımızın da imkân potansiyel ve kabiliyetini bu hizmete teşvik etmemiz lazım. Afet olaylarında bu afeti def etmek, durdurmak için gönüllü insanlarımız vardır. Kahramanmaraş ilimizde bu durum hat safhadadır. Bugün özellikle afette gönüllülerinde bu sisteme dâhil edilmesi yönünde projeler var. Bu nedenle gönüllülerinde kayıtlarını alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz