2009 yılında Kahramanmaraş’ta yaşanan helikopter kazası sonucu dönemin BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve İHA muhabiri İsmail Güneş’in de aralarında bulunduğu 6 kişinin hayatını kaybetmesiyle başlayan davanın 14. duruşması Kahramanmaraş 1. Asli Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
Davanın ertelenme kararının ardından adliye binası önünde basın açıklaması yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümüne ilişkin davanın 6 Mart 2018 tarihine ertelendiğini söyledi. Destici, konuşmasında şunları kaydetti: 
“Bu dava süreci görevi ihmalden yargılanan Dursun Özmen’in mahkemesi ve davası için buradayız. Mahkeme süreci devam ediyor, geçtiğimiz mahkemede istenen belgeler tamamlanmadığı için, bunların gelmesi için ve yine burada, avukatlarımın bir takım iddiaları için mahkeme ileri bir tarihe yani 6 Mart 2018 tarihine ertelendi. Tabi bu biliyorsunuz bir kişinin yargılandığı bir mahkeme. Esas bizim hadisemiz yani Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarımızın şahadet süreciyle ilgili, burada Kahramanmaraş’ta süren bir ana soruşturma davası vardı. Biliyorsunuz 2016’nın Haziran ayı içerisinde, bu soruşturma dosyasında takipsizlik kararı verildi. Ve bizde darbeden 2 gün önce buraya gelerek bu takipsizlik kararına itiraz etmişti. Bunun kaldırılmasını soruşturmanın devam etmesini ve bütün şüphelerin aydınlatılmasını ve gerçeğin ortaya çıkartılmasını istemiştik. Buna yaptığımız itiraz henüz bir karara bağlanmadı. Bizim beklentimiz ve ümidimiz bu 13 Temmuz 2016 tarihinde ana soruşturma dosyasına yapmış olduğumu takipsizlik kararının kaldırılarak olayın bütün yönleriyle tekrar ele alınmasıdır.”
Avukat Selami Ekici ise, 1. Asli Ceza Mahkemesinde bugün yapılan yargılamada, ara karardaki çeşitli hükümler sebebiyle davanın 6 Mart 2018 tarihine ertelendiğini söyledi.

İHA

Editör: Mahmut Beyaz