Yaklaşık bir buçuk yıldır Acı Badem Hastanesi’nde gırtlak kanseri nedeniyle tedavi gören Engin Nurşani, genç yaşta yakalandığı hastalığa yenik düşerek bu sabah hayatını kaybetti. Müzik serüvenine başladığı DEKA Müzik’le birçok başarılı albümün altına imza atan Nurşani çıkardığı albümlerle kısa zamanda gönülleri feth etmişti. Geniş hayran kitlesine sahip olan Nurşani’nin genç yaşta ki ölümü sevenlerini derinden yaraladı.

Engin Nurşani kimdir?


Asıl adı Engin Ayhan olan Engin Nurşani 1984 yılında Almanya Krefeld doğumludur. Babası Türkiye’nin tanınmış âşıklarından Âşık Ali Nurşani’dir. Annesi Alman vatandaşı Angelika Nurşani’dir. Babası Ali Nurşani daha önce Kahramanmaraş Kömürler kasabasına bağlı Keferdiz köyünde dünyaya gelmiştir. Engin Nurşani eğitimini Almanya’da yaptı ve lise mezunudur. 6 yaşında babası Ali Nurşani’nin türkülerini dinleyerek bağlama çalmaya ve söylemeye başladı. Zaman zaman babası Ali Nurşani’ni gittiği konserlere Engin’i de götürüp sahneye çıkarırdı. 16-17 yaşına gelinceye kadar hayalinde hep profesyonel bir albüm çıkartmak vardı. Ama Ali Nurşani buna hep karşı çıkardı. Çünkü babası 40 yıl boyunca sahnelerde saz çalıp türkü söyledi, fakat ekonomik yönden hiç bir şey yapamamış karşılığını alamamıştı. Engin Nurşani’nin de bu durumlara düşmesini istememiş hep okumasını istemişti. Ama Engin Nurşani hep kararlıydı, hayalini gerçekleştirmek için bir gün habersizce İstanbul’a geldi ve Türkiye’de müzik ve kaset dağıtım ağında çok iyi bir yerde olan DE-KA müzik şirketiyle görüşüp anlaştı. Ve hemen arkasından Engin’in stüdyo çalışmalarına başlandı. 3 aylık stüdyo çalışmasından sonra DE-KA müzik etiketiyle 2003 yılında ‘Adına bir çizik çektim’ albümü piyasaya sürüldü.

BABASI ALİ NURŞANİ HEP DESTEK OLMUŞTUR
Türkiye’de bu albüm büyük ses getirdi. Engin Nurşani’de artık adını Türkiye’de duyurmaya başladı ve ilk klibini de ‘Adına bir çizik çektim’ eseri oldu aynı zamanda bu eserde babası Ali Nurşani’ye aittir. Artık Ali Nurşani’de bu konuda ve konserlerinde oğlu Engin Nurşani’nin hep yanında olup destekçisi olmuştur. Engin Nurşani Almanya’da doğup büyümesine rağmen Türkçe’sini tam bir Kahramanmaraşlı ve Gaziantepli gibi konuşurdu. Babası Ali Nurşani âşıklık geleneğinin yanı sıra ozanlık geleneği de sürdürürdü. Engin Nurşani’de hem özgün bir Türk Halk Müziği Sanatçısı hem de babası gibi âşıklık geleneğini sürdüren bir sanatçıydı. Engin Nurşani’nin DEKA müzikte çıkarmış olduğu albümler:

1)Adına Bir Çizik Çektim ( Temmuz 2003 )
2)Mutlu musun ( Temmuz 2004 )
3)Sen Nefsine Köle Oldun ( Kasım 2007 )
 4)Üç Ozan Üç Oğul 1 ( 2010 )
5)Üç Ozan Üç Oğul 2 ( 2013 )
 6)Gözün Aydın ( Ekim 2014 )



HABER: KÜBRA ŞİMŞİR

Editör: Mahmut Beyaz