7 Mart Çarşamba günü Saat 20.00’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleşecek olan “Notre Dame’ın Kamburu – Quasimodo Müzikali” gösterileriyle göz dolduracak. Victor Hugo’nun ölümsüz eseri Notre Dame’ın Kamburu’ndan uyarlanan ‘Notre Dame – Quasimodo Musical’i, Kumbara Görsel Sanatlar tarafından sahneye taşınmaya devam ediliyor. Müzikalde, Fransız Devrimi’nin ardından yaşanan kaos ortamında bir aşk öyküsü anlatılıyor. Çirkin, kambur ve acayip bir yaratık olan Kilise zangocu Quasimodo ile Fransa’nın ruhani ve dini lideri Claude Frollo’nun, semtte yaşayan çingene kızı Esmeralda’ya olan aşkları ve din, aşk, insan doğası arasındaki karmaşıklıklar müzikal bir şölen eşliğinde sahnedeki yerini alacak.

NOTRE DAME’IN KAMBURU MÜZİKAL ÖZETİ

Fransız İhtilali sonrası Fransa’nın karanlık günlerinden kesitler veren bir Müzikal. Oyunda çirkin ve kambur Kilise zangocu Quasimodo ile Fransa’nın ruhani ve dini lideri Claude Frollo’nun, semtte yaşayan Çingene Kızı Esmeralda’ya olan aşklarını, Zangoç ile Papaz’ın ruhlarında oluşan ikilemleri ve tepkileri romantik yaklaşımla ele alan danslarıyla göz dolduran, Türk oyuncuların yer aldığı Türkçe bir müzikal. Quasimodo; çirkinliğiyle alay eden halkın içine karışmaktan hiç hoşlanmayan, insanların söylediklerini bir alay veya lanet saymaya başlayan, insanlara duyduğu kin her gün büyüyen biridir. Bir gün Esmeral’da ile tanışır ve ona âşık olur.

OYUN KÜNYESİ

Oyun Dili : Türkçe,Yazan : Victor Hugo,Yönetmen : Vural Bingöl,Uyarlama: Vural Bingöl , Erhan Yaman, Koreografi : Ali Kemal Aydin, Supervisor : Arzu Kurnaz, Dekor &Kostum : Andrea Primavera Sırrı Topraktepe , Muhammet,Topraktepe,Ses & Isik : Tugay Görmez,Oyuncular,Vural Bingöl,Kamala Mustafayeva,Andrea Primavera,Erhan Yaman,Ali Kemal Aydin,Bahtiyar Tamer Aksu,Alaattin Bahar,Ayca Ergun,İrge Merve İp,Nilufer Ömürlü,Sibel Kuşi Yalkı,Göker Yıldız,Murat Yasar Ozdemir

Bilet Satis Noktaları, Olvido Cafe, Karpedo, Tanrıverdi Kırtasiye.

Haber : Selma Erdemgür


 

Editör: Mahmut Beyaz