Kipaş Holding, yıllardır tüm ekonomi ve istihdam toplantılarında tartışılan nitelikli personel problemini bünyesinde düzenlediği programla kapatmaya başladı. Kipaş Holding İnsan Kaynakları Direktörlüğü koordinasyonunda düzenlenen programda, Kipaş’a bağlı şirketlerin nitelikli eleman ihtiyacı karşılanacak.

KİPAŞ TEKNİK PERSONELİNİ KENDİ YETİŞTİRİYOR

Türkiye’de ve Kahramanmaraş’ta meslek liseleri ve meslek yüksekokullarda verilen eğitimin kent sanayisine etkisini arttırmak amacıyla Kipaş Holding kendi ara teknik elamanlarını yetiştirmek için düğmeye bastı. Türkiye’de sanayisi ve ekonomisinin kilometre taşlarından biri olan Kipaş Holding, kendi bünyesinde alanında uzman kişilerden oluşan bir eğitim ekibi oluşturarak, meslek yüksekokullarının moda tasarım, tekstil tasarım, elektrik elektronik, makine vb. birçok meslek grubunu dâhil ediyor ve bu bölümlerinden mezun olan öğrencilere yönelik, “Ara Teknik Eleman Yetiştirme” programı düzenliyor. Bu bölümlerden mezun olan öğrencilerin iş başvurularını alan KİPAŞ Holding, 3 aylık teorik ve saha eğitimi sonrası, başarı gösteren adayları kendi bünyesinde istihdam ediyor.

Kurslarda uyum sorunu yaşayan fakat kursların tamamında bulanan adaylar ise başka işletmelerde iş bulabiliyor. Kipaş Holding yönetiminin talimatıyla hazırlanan kurslar ile üniversiteli olup iş bulamama problemi büyük ölçüde çözülüyor.

HEYET ONLARA EŞLİK EDİYOR

Her biri alanında uzman fabrika yöneticileri ve teknik elamanlardan oluşan bir heyet ile saha ve teorik eğitime tabi tutulan öğrenciler ise deyim yerinde ise pişerek, sanayinin ihtiyacına yönelik tam kapasiteli bir şekilde yetişiyor.

3 AYIN SONUNDA İŞ TEKLİFİ

Programın içinde teorik ve yerinde eğitim başlıca unsurları oluştururken, 3 aylık dönemin sonunda alanında başarı gösteren adaylara iş teklifinde bulunuyor. Uyum sorunu yaşayan ama tüm programdan yararlanan öğrenciler ise kariyer hayatları için ise eşi bulunmaz bir deneyim kazanıyor.

KONU HAKKINDA BİR AÇIKLAMA YAPAN KİPAŞ HOLDİNG İK DİREKTÖRÜ ÖZKAN AÇIK

“Maalesef sanat okullarından ve Meslek Yüksekokullarından mezun olan gençler, ilgili alanlarından çok fazla donanıma sahip olmadan mezun oluyorlar. Dolayısıyla sanayinin ara eleman ihtiyacını karşılayacak pozisyonda değiller. Bu kişilerin işyerinde istihdam edildikten sonra uzun süre eğitimleri söz konusu oluyor. Dolayısıyla işgücü kaybı ve verim düşüklüğü gibi birçok handikapa neden oluyor. İşte bunların önüne geçmek için KİPAŞ Holding olarak, bizim düşündüğümünüz, Ara Teknik Eleman Programı ile Meslek yüksekokullarından mezun, özellikle teknik personel (moda tasarım, tekstil tasarım, elektrik elektronik bakım) bölümlerinden mezun olan arkadaşlarımızdan, belli not ortalamalarına sahip bizim aradığımız belli kriterlere uygun adayları mülakat sürecinden geçirerek iş yerimize aday yönetici, aday yönetici teknik eleman olarak kabul ediyoruz. Tabi onlara 3 aylık bir süre içerisinde bizim, daha önceden hazırladığımız bir program çerçevesinde bir uygulama yapılıyor. Arkadaşlara mesleki ve diğer konularda eğitimler veriliyor. Onların donanımları arttırılıyor. Kalite yönetimi konusunda kendine bilgiler veriliyor. İş sağlığı konusunda bilgiler veriliyor. İş etiği ve gizlilik sözleşmesi konusunda kendine bilgiler veriliyor. En önemlisi bu arkadaşlar bünyemizdeki geniş yelpazeden ötürü geniş bir rotasyona tabi tutularak, fabrikalarımızda ki çalışma esas ve prensiplerini görerek ve inceleyerek öğreniyorlar. Daha sonrasında 3 ayın sonunda kendilerinden sunum istiyoruz. Bu arada her öğrencinin bir mentörü ve yöneticisi var. Her ay sonunda onlardan aldığımız geri dönüşler neticesinde karneler oluşturuyor. 3 aylık dönem sonunda kendilerine iş teklifi yapıyoruz. Elbette başarılı olan adaylar için. Ama hedefimiz, programa katılan bütün öğrencilerimizin mezun olup istihdama katılmaları” şeklinde açıklamada bulundu.


 


 


 


 


 

Editör: Mahmut Beyaz