1978 yılında senaryosunu Sadık Şendil'in yazdığı, yönetmenliğini ise Orhan Aksoy’un yaptığı ve 7’den 70’e izlenerek te Yeşilçam kuşağının efsaneleri arasına giren Neşeli Günler filmi, Kahramanmaraş’ta bir işletmeci tarafından adeta yeniden canlandırıldı. Başrollerini Münir Özkul ile Adile Naşit’in paylaştığı Neşeli Günler filmine özenerek, kentte bir turşucu dükkânı açan ve işyerinin içini Neşeli Günler filmindeki kesitlerle dolduran İşletmeci Mehmet Akif Genç, konuyla ilgili gazetemize konuştu. Gelen tepkilerin son derece olumlu olduğunu söyleyen Genç, İşyerini Neşeli Günler filminden esinlenerek açtığını ifade etti. Genç, tüm Kahramanmaraşlıları beklediğini de sözlerine ekledi.

KENTTE BÖYLE BİR YERE İHTİYAÇ VARDI”
Kahramanmaraş’ta bir turşucu dükkânına ihtiyaç olduğunu belirten Genç, “Böyle bir yer açmayı hemen hemen 2 yıldır düşünüyordum. Ben turşuyu severim. Aynı zamanda yaptığım araştırmalara göre Kahramanmaraş halkı da turşuyu çok seviyor ve çok tüketiyor. Eşim bir ara benden turşu istedi. Bunun üzerine ben kent genelinde 7 tane market dolaştım ve turşu bulamadım. O günden sonra böyle bir ihtiyacın olduğuna kanaat getirdim. Daha sonra bir turşu dükkânı açmak için hazırlıklara başladım. Öncelikle turşunun merkezine yani Bursa’nın Orhangazi İlçesi’ne gittim. Orada bir takım araştırmalar yaptım. Yaptığım araştırmalar doğrultusunda biraz zorlansak ta başarabileceğimizi anladım. Bursa’dan bize yardımcı olması için bir arkadaş getirdim. Bizim için en zorlu süreç işyeri bulmakta geçti. Aşağı yukarı 7-8 ay işyeri aradık. Bizim için uygun işyerini bulduktan sonra Bursa’dan getirdiğimiz arkadaş işyerimizin dizaynını yaptı. Turşunun nasıl terbiye edileceğini gösterdi. Ondan sonrada işyerimizi işletmeye başladık” ifadelerini kullandı.

MÜŞTERİLERİ DAHA ÇOK CEZBEDECEĞİNİ DÜŞÜNDÜM”
İşyerinin ismini müşterilerin ilgisini çekmek için Neşeli Günler olarak koyduğunu söyleyen Genç, bu amacına da ulaştığını vurguladı. Genç, “İşyerimizin adı Neşeli Günler Turşucusu. Bu ismi Yeşilçam’ın efsanevi filmi olan Neşeli Günler filminden esinlenerek koyduk. Bu ismin müşterileri daha çok cezbedeceğini düşündüm. Çünkü bu filmi 7’den 70’e herkes izlemiştir. Bu şekilde Neşeli Günler turşucusu olabiliriz diye düşündüm ve böyle karar verdik. İşyerimizi Neşeli Günler oyuncuları Adile Naşit ve Münir Özkul’un fotoğraflarıyla süsledik. Bu fotoğrafların önünde de birçok müşterimiz selfie çekti. Hatta önümüzde bir otobüs durağı var. Otobüs durağında bekleyen insanlar bile işyerimizin içinde fotoğraf çekip çıktılar. Biz bununla amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ÇOK BÜYÜK İLGİ VAR”
“Burayı açalı henüz 3 hafta oldu. İşyerimize çok büyük ilgi var. Hatta beklentimizin de üstünde bir ilgi görüyoruz” diyen Genç, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Tepkiler hep olumlu yönde. “Kahramanmaraş’ta bu olur mu?” diyen bir kesim var ama onlara şunu söylüyorum; turşuyu seviyor musunuz? Evet, seviyoruz diyorlar. Peki, evde yapıyor musunuz diyorum. Evet, yapıyoruz ama 5 kilogramlık bidonlara yapıyoruz diyorlar. Yaptıkları bu turşu kendilerine en fazla 1,5 ay yetiyor. Bittikten sonra yine dışarıdan alıyorlar. Yani vatandaşlar dönüp dolaşıp bize mutlaka uğrayacaklar. İşyerimizde çok fazla turşu çeşidimiz var. Bunları sıralayacak olursak; erik, karnabahar, Ankara salatalığı, kornişon, 6-7 çeşit biber turşumuz var. Yine pancar turşumuz var. Yani hemen hemen bütün çeşitler var. Hatta yeni sezonda özellikle üzüm yaprağı turşumuz gelecek. Tüm Kahramanmaraşlıları işyerimize bekliyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz