Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe, okul öğrencileri ve öğretmenlerin yanı sıra öğrencilerin velileri ve mahalle sakinleri de katıldı. Etkinlik ilk olarak istiklal marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra 23 Nisan etkinlikleri için önceden çalışma yapan ve prova alan minik öğrenciler gösteriler düzenledi. Etkinlik sırasında ayrıca şiir de okuyan öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından büyük alkış aldı. Düzenlenen programda ise konuşma yapan Nene Hatun Anaokulu Müdürü Abdullah Korkmaz, “Büyüklerimizden aldığımız emaneti çocuklarımıza aktarıp yarınlara taşımak için elimizden gelen bütün gayreti sergileyeceğiz” dedi.

İLERİYİ HEDEFLEYEN ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK AMACINDAYIZ”
öğrencileri daha iyi bir gelecek için yetiştirdiklerini söyleyen Okul Müdürü Abdullah Korkmaz, şu ifadelere yer verdi: “Nene Hatun Anaokulu’nun geçmişine baktığımız Kahramanmaraş’ın eski kurulan okullarından bir tanesi olarak duruyor. Günümüze kadar hem eğitim kurumları olarak hem milli eğitim olarak birçok şeye ev sahipliği yapmış bir okul burası.. Dolayısıyla bunun için Kahramanmaraş’ta önem arz eden bir okul. Bizde bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını çocuklarımızın sorununu bilen, yarınını gören, ileriye hedefleri olan gençler olarak yetiştirmek açısından öğrencilerle bir araya toplanmış bulunuyoruz. Çocuklarımız 1 aylık süre zarfında çeşitli provalar yaparak hazırlanmaya çalıştılar bu etkinliğe. O yüzden buradaki yaptıkları ve gösterdikleri performansla da alkışı hak ettiler Bu vatanın ne kadar değerli olduğunu, özellikle de Kahramanmaraş’ta ne kadar vatan sevgisi olduğunu çok iyi bilen bir okul olarak bu vatanı büyüklerimizden emanet olarak aldık. Bu emaneti en layıkıyla yarınlara taşımak için elimizden geleni en iyi şekilde yapacağız.”

Düzenlenen etkinlikte öğrencileri ile gelen velilerin etkinlik hakkındaki açıklaması ise şu şekilde;

Serpil Çapar

“1 AYDIR BU GÜNÜ BEKLİYORDUK”
Okuldaki gösteriler gerçekten de muhteşem oldu. Özellikle de çocuğum bu etkinlik için heyecanlıydı ve gayette güzel geçti. Çocuğumla birlikte ben 1 aydır bu günü bekliyorduk, önceden de kıyafetlerin hazırlığını falan yaptık ve özenle hazırlandık. Burada da gerçekten güzel bir hava çocuklarla birlikte velileri de geldi ve güzel bir ortam oluştu. Çocuklarımız zaten çok mutlu. Onlarında mutlu olmasında büyük emeği geçen başta Emine öğretmenimize ve diğer öğretmenlerimize tek tek teşekkür ediyorum.

Şerife Oduncu
“GÜZEL BİR ETKİNLİK OLDU”
Çocuklarla geldik buraya 23 Nisan coşkusuna beraber ortak olmak için ve gayette güzel bir etkinlik oldu. Zaten çocuklar bu günü 4 gözle bekliyorlardı günler öncesinden. Tabi iyi hazırlandılar, provalar falan yaptılar ve şimdide bu coşkuya ortak oldular. Ben bu etkinliği düzenleyen okul müdürüne ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum.

Haber: Hakan Aydın/Fazilet Çomruk


 


 

Editör: Mahmut Beyaz