Onikişubat İlçesinde geçtiğimiz yıl Eğitim-Öğretime başlayan ve kısa zamanda ortaya koyduğu başarı ile “Proje Okullar” kervanına katılan Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hitap Lisesi, Fen Lisesi olarak ta eğitime katkı sunuyor. Bu kapsamda kentteki Basın Mensuplarına Okul Aile Birliği tarafından tanıtım programı düzenlendi. Okulun konferans salonunda düzenlenen toplantıda Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Karagöz ve Okul Müdürü Hacı Ali Kulaç konuşma yaptı.

ALANINDA ARAŞTIRMACI, ÜRETEN VE BİLİMSEL DÜŞÜNEN BİREYLER KAZANMAK İSTİYORUZ

Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Karagöz konuşmasında, okulun kısa zamanda yakaladığı başarıya değindi. Karagöz, “2016 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan okulumuz 2017 yılında proje İmam Hatip Lisesi halkasına dâhil olmuştur. Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulayan okulumuzun açılmasında emeği geçenlere sonsuz teşekkür ederiz. Okulumuz İmam Hatip Lisesi olmasının yanında, aynı zamanda bir Fen Lisesidir. Akademik başarıyı önemseyen okulumuzda sosyal, kültürel ve sanat kursları etkinliklerine de yer verilmektedir. Alanında uzman, yekin öğretmen kadrosuna sahip okulumuz öğrencileri geride bıraktığı 1,5 yıl içerisinde gelecek gelecek vadeden bir okul görüntüsü vermektedir. Küçülen dünyamızda yabancı dil eğitimini önemseyen Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesi, bu konuda özel program uygulamaktadır. Öğrencilerimizin özgüvenlerinin artması ve toplum içinde kendilerini ifade edebilme yeteneklerinin gelişmesi için çok sayıda sosyal etkinlikler düzenlemekteyiz. Medeniyetimizin mirası olan kültürel değerleri tanıyan, onları anlayan ve sahiplenen bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Öğrencilerimiz musikiden hüsnü hat sanatına, hızlı okuma tekniklerinden fotoğrafçılığa, kodlama derslerinden Osmanlıcaya, istedikleri alanda kurs alabilmektedirler.

Her Müslümanın öğrenmesi gereken temel dini ve ahlaki konuların, yanında fen bilimleri ve Sosyal Bilimler alanında araştırmacı, üreten ve bilimsel düşünen bireyler kazanmak istiyoruz. Fizik, kimya, Biyoloji, Bilgisayar Laboratuvarları yanında geniş bir kütüphaneye sahip okulumuzda basketbol, voleybol sahaları ve öğrencilerimizin hoşça vakit geçirebilecekleri dinlenme alanları mevcuttur. Özel program ve yönetmeliği bulunan okulumuz yerli ve yabancı, özel ve kamu kurumları ile protokol imzalayabilmektedir. Yatılı pansiyonu da bulunan okulumuza, il merkezi dışından gelebilecek kız öğrencilere aile ortamı sıcaklığı aratmayacak kalitede, barınma imkânı sunmaktadır. Şehrimiz adına eğitim-öğretim alanında büyük bir kazanım olan okulumuza yeni kayıt döneminde başarılı kız öğrencilerimizi beklemekteyiz” dedi.

Okul Müdürü Hacı Ali Kulaç’ta kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek, okulumuzdan Öğretmenler, doktorlar, avukatlar ve bürokratlar kısacası birer yıldız yetiştireceğiz şeklinde konuştu.

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz