Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi’nde bulunan ve eğitimdeki başarısı ile adından sıkça söz ettiren Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu öğrencileri mezuniyet sevinci yaşadı. İlkokul hayatını geride bırakmanın hem mutluluğunu hem de hüznünü yaşayan öğrenciler ortaokula geçmenin haklı gururunu yaşadı. Gümüşhan Restoranda düzenlenen mezuniyet gecesinde doyasıya eğlenen öğrencilerin yanı sıra velilerde gece geç saatlere kadar canlı müzik eşliğinde unutulmaz bir gece yaşadı. Eğlencenin yanı sıra hoş sohbetlerinde edildiği gecede geride bırakılan ilkokul hayatına dair anılar paylaşıldı. Öğrencilerin okula başladığı ilk andan bugüne kadar geçen sürenin fotoğraflarla slayt gösterisi yapıldı. Düzenlenen mezuniyet gecesi öğrencilerin fotoğrafının yer aldığı pasta kesimi ile son bulurken öğrenciler, mezuniyet belgelerini öğretmenleri Köksal Altın’dan aldı.

BAZEN ANNE… BAZEN BABA… BAZEN DE ARKADAŞ…

Duygulu anların yaşandığı gecede konuşan 4/I sınıfı öğretmeni Köksal Altın, öğrencilerle birlikte geçirdiği 4 yılı anlattı. Altın, “Yaşamımızda sevinçlerle hüzünlerle oluşturduğumuz zincirin birer halkası olan çocuklarımızın başarısı, bizlerin ve velilerimizin en büyük mutluluğu ve kıvanç kaynağı olmuştur. Bugün bu kıvancı paylaşmak üzere buradayız. Ana kucağından, oyuncaklarından ve tatlı uykularından kopup gelir çocuklarınız. Onlara önce bize güvenmeyi, okulu sevmeyi, arkadaş edinmeyi, okumayı, yazmayı, toplum içinde yaşamayı, kendilerine güvenmeyi, evlerin dışında da bir hayat olduğunu öğretmeye çalışırız. Bazen anne, bazen baba, bazen de arkadaş oluruz onlara. Ağladıklarında yanında olup güçlü olmaları gerektiğini, başarısızlıklarında asla vazgeçmemeleri gerektiğini hatırlatırız. Dört yıl boyunca bakıp büyüttüğümüz evlatlarımız gün gelir yuvadan uçuverir. İşte bugün de o gün” dedi.

EMİNİM Kİ GELECEKTE ONLARLA GURUR DUYACAĞIM’

Konuşması ile öğrenci ve velilere duygu dolu anlar yaşatan Altın, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Açıkçası mutluyum, gururluyum. Çünkü en değerli varlıklarımız olan çocuklarınızı bana emanet ettiniz. Ben de emanetlerinize elimden geldiğince sahip çıkarak yeni ufuklara yol almalarında onlara rehber olmaya çalıştım. Artık onlarda ben de yeni bir başlangıç yapacağız. Onların bundan böyle yeni öğretmenleri, benimde yeni öğrencilerim olacak; ama birbirimizi hiç unutmayacağız. Eminim şimdi olduğu gibi gelecekte de onlarla hep gurur duyacağım. Sizin başarılarınızla sevinip onurlanacağız. Başarılarınız bizim için sürpriz olmayacak. Bu okul size çok şey verdi. Elindeki tüm olanakları önünüze süren bu okula ve bu topluma kendinizi borçlu hissedeceksiniz. Bu ülke yarınlarını sizlere emanet edecek. Sizler aydınlık geleceğimizin gün ışığısınız. Değerli veliler çocuklarınızın bu mutlu gününde onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Onlar sizleri hiç unutmadılar. Bu okulda gösterdikleri başarıyı lise ve yüksekokullarda da göstereceklerdir.”


BAŞARILARI TARTIŞILMAZ GERÇEK

Çocuklarının ilkokul hayatını bitirmesinden dolayı mutluluk duyduklarını belirten öğrenci velileri, şöyle konuştu: “ Necip Fazıl Kısakürek okulumuzun eğitimde ki başarısı tartışılmaz bir gerçektir. Çocuklarımızı okulumuza 4 yıl boyunca güvenli bir şekilde gönderdik. Öğretmeniz Köksal Altın onlara yeri geldi anne yeri geldi baba oldu. Onların dertleri ile dertlendi. Biz de öğretmenimiz Köksal Altın’a çocuklarımıza gösterdiği ilgi ve alakasından dolayı teşekkürlerimizi bildiriyoruz.”

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz