Programda konuşma yapan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdür vekili Dr. Ahmet Yener, Sağlık çalışanlarının insanlık tarihinin en eski mesleğini icra ettiğini belirterek, “Sağlık çalışanlarının herkesin bir yakını olduğunu dikkate alarak davranmalarını istirham ediyoruz” dedi.

OKULUN EN YÜKSEK YERLERİNE BAYRAKLAR DİKMİŞLER”
Yener yaptığı konuşmada, “Bugün burada protokolden birçok arkadaşı davet etmiştik ve birçoğu da geleceğini ifade etmişlerdi. Ne yazık ki bir şehidimiz var Çağlayancerit İlçemizde. Bu Afrin operasyonunu biliyorsunuz, oradaki devlet ve din düşmanı teröristlerin kurduğu hain tuzakla askerimizin şehit edilmesi dolayısıyla buruk bir kutlama yapıyoruz. Keşke böyle olmasaydı, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum öncelikle. 14 Mart Tıp Bayramı az önce ifade edildiği gibi ilk modern Tıp Fakültesi kurulduktan sonra 14 Mart Günü bayram olarak kabul edilmesi düşünülmüş ama asıl başlangıcı 14 Mart tarihinde Tıp Fakültesi öğrencileri ve doktor arkadaşlar İngiliz işgaline karşı bayraklı protesto eylemlerine başlamışlar. Okulun en yüksek yerlerine bayraklar dikmişler. Ve İngiliz işgalini protesto etmek amacıyla birçok faaliyette bulunmuşlar. O günden bu güne hala sağlık çalışanlarımız, doktorlarımız aynı ruhla hareket etmekteler. Bunu son operasyonda da görüyoruz. Afrin’den duyduğumuz kadarıyla Kahramanmaraş’tan giden arkadaşlarımız da var, gönüllü giden birçok arkadaşımız var. Aynı o Çanakkale ruhuyla, aynı Kurtuluş Savaşı ruhuyla arkadaşlarımız orada canla başla hizmet etmekteler.14 Mart Tıp Bayramı, gün olarak değil sağlık haftası olarak kabul edilmekte. İnşallah bu hafta daha başka etkinliklerimizle de devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KARŞI YAPILAN ŞİDDET OLAYLARINI ÜZÜNTÜYLE KARŞILIYORUZ”
Yener, “Canla başla çalışan, gerçekten gelen hastaları kendi akrabası gibi, yakını gibi, kardeşi gibi görerek tedavi etmeye çalışan sağlık çalışanlarına karşı yapılan bazı yanlışlar ve şiddet olayları ne yazık ki camiamızda üzüntülerle karşılanmakta. Basın mensubu arkadaşlar aracılığıyla da bunu belirtmek istiyorum. Sağlık çalışanları insanlık tarihinin en eski mesleğini icra etmekteler ve yaptıkları iş çocuğun doğmasından değil, hamilelik döneminden başlayarak ölene kadar insanların sağlığını tedavi etmeye çalışarak, koruyarak ömürlerini geçiriyorlar. Bunu dikkate alarak ve bu sağlık çalışanlarının da herkesin bir yakını olduğunu dikkate alarak davranmalarını istirham ediyoruz. 14 Mart Tıp Bayramı’nı biraz buruk kutluyoruz, bazı kendini bilmez adamlar çıkıyor üç günde olacak şeyi iki ayda alınamadı gibi şeyler söylüyor. Biz Türk milleti olarak orada sağlık çalışanı hassasiyetiyle iş yapıyoruz. Orada bir tane sivilin burnunu kanatmamaya çalışarak iş yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

ÜLKEMİZİN SAĞLIK ALANINDA YAKALADIĞI VE GELİŞTİĞİ ULUSLARARASI BAŞARILAR GURUR VERİCİDİR”
Necip Fazıl Şehir hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Vehbi Şirikçi ise , “14 Mart 1920 yılı Ülkemizde modern tıp eğitimin başladığı gün olarak kabul edilmiştir. Her yıl geleneksel olarak 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. Kendilerini hayat kurtarmaya atamış, hedefleri insanları yaşatmak olan değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını gönülden kutlarım. Bireylerin bilgi ve refah düzeyi artıkça sağlıklı ve uzun yaşama sahip olma istekleri doğal olarak atmaktadır. Ülkemizin sağlık alanında yakaladığı ve geliştiği uluslararası başarılar gurur vericidir. Hiç şüphesiz ki bu başarılar sağlık çalışanlarının rolü çok büyüktür. Ülkemizi 2023 vizyondaki hedefleri doğrultusunda sağlıkta en güçlü ülkeler arasında olmak en önemli hedefidir” şeklinde konuştu.

TÜM PERSONELLERİMİZ BÖLGE HALKININ YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”
Necip Fazıl Hastanesi olarak 290 Hekim ve toplamda 2 bin çalışan ile Kahramanmaraş İl merkezinde haftanın 7 günü 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti vermekte olduklarını söyleyen Şirikçi, “ 2007 verilerine göre sağlık bakanlığına bağlı 874 hastane arasında Necip Fazıl Devlet Hastanesi tüm branşlarda yetkili hastaneler arsına girmiş.12 branşta ilk 10’da yer almış ve iki branşta da Türkiye birinciliği elde etmiştir.2017 yılında toplam yaklaşık olarak 3 milyon kişiye sağlık hizmeti vermiş bulunmaktayız. Hastanemiz uzun yıllara dayanan tecrübesiyle, güler yüzlülüğüyle çalışan tüm personellerimizle bölge halkının yanında olmaya devam edecektir. Bu vesileyle vazifesini hakkıyla yerine getiren hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza bir kez daha şükranlarımızı ve takdirlerimi sunuyorum” diye konuştu.

ŞİFA VEREN ELLERE VEFA GÖSTERİLMESİ GEREK”
Şirikçi, “Başta Sağlık Müdürümüz Ali Nuri Öksüz olmak üzere Necip Fazıl Şehir hastanesi idarecileri olarak her zaman sağlık çalışanların yanında olmaya, onların sorunlarını dinlemeye ve çözümlemeye gayret gösterdik. Bu bağlamda geçtiğimiz ay dağıtılabilir bir döner sermaye ödemelerinde imkânlar dâhilinde bir artış yapmıştık. Bu ay ikinci bir artış daha yapacağımızı buradan duyurmak istiyorum. Tüm personellerimize şimdiden hayırlı olsun diliyorum. Buradan sağlıkta şiddete sıfır toleransından yola çıkarak bir doktora, bir hemşireye uzanan elin bir ihanet halkası olduğunu şifa veren ellere vefa gösterilmesi gerektiğini özellikle vurgulamak gerekiyor” dedi.

Haber: Fazilet Çomruk


 

Editör: Mahmut Beyaz