Kahramanmaraş’ın en işlek caddelerinden olan Kanlıdere Caddesi’nde sürücüler park yasağı olmasına aldırış etmeden yol boyunca araçlarını park ediyorlar. İki taraflı yapılan parklardan dolayı yeterince genişliğe sahip Kanlıdere Caddesi, daralarak yoldan geçen sürücülere zor onlar yaşatıyor. Ayrıca yapılan parklardan dolayı dükkanlarının önü kapanan esnaf, çözümü eşyasını kaldırıma çıkartmakta buluyor. Esnafların kaldırımı işgal etmesiyle yoldan gitmek zorunda kalan vatandaşlar da kazalarla burun buruna geliyor. Park sorunu kalkarsa eşyalarını içeri çekeceklerini söyleyen esnaf Ogün Aydınlı, “Vatandaşlar kaldırımdan gidemiyor, yoldan gitmek zorunda kalıyor. Bu yüzden kazalar oluyor” dedi. Ekmekçi Mahallesi Muhtarı Kemal Suyadal ise park sorununa yetkililerin bir an önce çözüm bulunmasından çok memnun olacaklarını söyledi.

“KALDIRIMLAR YAYALAR İÇİN ESNAFLARA AİT DEĞİL”

Ekmekçi Mahallesi Muhtarı Kemal Suyadal, konuşmasında şunları söyledi: “Burada park yasağı olmasına rağmen insanlar getirip arabalarını buraya park ediyorlar. Muhtarlığımıza herhangi bir vatandaş geldiği zaman araba yeri bulamayor. Bunlar için bir tedbir alınmasını yetkililerden rica ediyorum. En çok muzdarip olduğumuz diğer konu ise Kanlıdere Köprüsü’nün altındaki esnafların kaldırıma eşyalarını koyması. Kaldırımda yer kalmadığı için vatandaş yoldan gitmek zorunda kalıyor. Yolda da araba çarpıyor, arabanın dikiz aynası çarpıyor. Kaldırımlar yayalar için esnaflara ait değil. Buna belediyemizde bir el atarsa çok memnun oluruz.”

“PARK SORUNU KALKARSA BİZDE EŞYALARIMIZI İÇERİ ÇEKERİZ”

Kanlıdere Köprüsü’nün altında ayakkabıcılık yapan esnaf ise Ogün Aydınlı, “Kanlıdere Caddesi Kahramanmaraş’ın en işlek caddesi. Burada iki taraflı park yapılıyor, ortadan gelip geçen araçlarımız normal bir şekilde geçemiyor. Burada park yasağı levhası olmasına rağmen hala buralara insanlar araçlarını park ediyor. Buranın trafik sorunu var, yetkililerin rica ediyoruz burada gerekli çalışmaları yapsın” dedi ve ekledi: Park edilen araçlardan dolayı iş yerlerimiz görünmediği için ister istemez dışarıya malzeme çıkarmak zorunda kalıyoruz. Buna yetkililerin el atıp, park sorunu kalkarsa esnafta eşyasını içeri çeker burası işlek bir cadde haline gelir. Şu an cadde görüntü olarak hoş değil, vatandaşlar kaldırımdan gidemiyor yoldan gitmek zorunda kalıyor. Bu yüzden kazalar oluyor, geçen gün halk otobüsü bayana vurdu. Park sorunu kalkarsa bizde eşyalarımızı içeri çekeriz. Biz buraya bir çözüm bulunmasını istiyoruz.”

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz