Etkili olan soğuk hava, elektrikli ısıtıcı satışlarını arttırdı. Havaların iyiden iyiye soğumasıyla birlikte vatandaşlarda kendini soğuktan korumaya çalışmaya başladı. Evinde doğalgaz olan da olmayanda a çareyi elektrikli ısıtıcılarda buldu. Soğuk havadan etkilenenler soba ile de uğraşmak istemeyen vatandaşlar ise elektrikli ısıtıcıları satan işyerlerinin yolunu tuttu.  Özellikle halk arasında bilinen ismiyle UFO'lar, soğukların tam anlamıyla hissedilmesiyle birlikte bu kış vatandaşın gözdesi olmuş durumda.

“UFO'LAR DOĞALGAZA RAĞMEN İLGİ GÖRÜYOR”
UFO satışlarıyla ilgili konuşan Çalkaya Ticaret Vestel Mağazası sorumlularından Ali Murat Danış, UFO fiyatlarının voltuna göre değişiklik gösterdiğini söyledi. Danış, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Tabi kış sezonu olduğu için genel olarak Türkiye'nin her yerinde buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makineleri satışlarında bir durgunluk var. Bunun yanında düğün sezonun kapanmasıyla da satışlarda ciddi oranda düşüş oldu. Ancak soğukların gelmesiyle ısıtıcıların satışları arttı. UFO'lar doğalgaza rağmen ilgi görüyor. UFO'ların fiyatı ise voltuna göre değişiyor. Isıtıcılarda garanti ve servis hizmet kalitesi de çok önemli. Elektrikli soba alacaklar bunlara mutlaka dikkat etsinler ki sonradan sorun yaşamasınlar.”

“VATANDAŞLAR ISINMANIN KOLAY VE ZAHMETSİZ YOLU OLAN ELEKTRİKLİ ISITICIYA YÖNELDİ”
Vatandaşların ısınmanın kolay ve zahmetsiz yolu olan elektrikli ısıtıcıya yöneldiğini belirten Danış, vatandaşların UFO’ları güvenilir yerlerden alması gerektiğini de sözlerine ekledi. Danış, “UFO satışlarımız şu anda gayet iyi gidiyor. Malum doğalgaz fiyatları ve maliyetleri arttı. Bunun akabinde ise odun, kömür yani soba da fazla meşakkatli olmasından dolayı vatandaş ısınmanın kolay ve zahmetsiz yolu olan elektrikli ısıtıcıya yöneldi. Tabii UFO’larda belli özelliklerle var. Hem kumandalı sistemler var hem kumandasız var. Şu anda UFO markası adı altında sattığımız bütün ürünler UFO’nun garantisi dâhilinde. Piyasalarda sahte UFO’lar çok fazla vatandaşlarımız buna dikkat etsin. Bizdeki UFO’lar gerçek UFO’lardır. Vatandaşlarımız özellikle elektrikli ısıtıcı almak istediği zaman güvenilir, tanıdık firmalardan alsınlar” şeklinde konuştu.

“FİYATLAR 400 İLA 700 TL ARASINDA DEĞİŞİKLİK GÖSTERİYOR”
UFO fiyatlarının 400 ila 700 TL arasında kalitesine göre değişiklik gösterdiğine dikkat çeken Danış, fiyatların geçen yılki fiyatlarla hemen hemen aynı olduğunu söyledi. Danış, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Yine UFO’larda Alf markası var. Bu marka yine UFO’nun kendi ürettiği başka bir markadır. UFO’ların boy boy çeşitleri bulunmaktadır. Şu anda satışlar geçen yıla oranla biraz daha iyi tabii piyasanın durgun olması satışlarımızı bir hayli etkiliyor.  İnsanların alım gücü düştü. Yine de geçen yıla oranla doğalgazın pahalılaşması sonrası UFO’lar daha çok rağbet görüyor. Elektrikli ısıtıcıların bu kadar rağbet görmesinin bir diğer nedeni ise fiyatlarının geçen yılla aynı olması.  Fiyatlar şu anda 400 ila 700 TL arasında kalitesine göre değişiklik gösteriyor.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz