Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Narlı, günler kalan kritik 31 Mart yerel seçimleri öncesi açıklamalarda bulundu. “Biz milli görüşçüyüz; bizim farkımız var, biz kılı kırk yararak hareket eder belediyenin malına yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkacağız” diyen Narlı, belediyeyi yapboz tahtasına çevirmeyeceklerini kaydetti. Milli görüşün halkın ta kendisi olduğuna vurgu yapan Narlı, Saadet Partisi olarak çok donanımlı adaylarla seçime gireceklerini belirtti. Saadet Partisi’nin HDP ile ittifak çatısı altında yer aldığı yönünde söylentilere de cevap veren Narlı, “Her şey net, her şey şeffaf biz Saadet Partisi olarak Türkiye’de 1389 seçim bölgesinde Saadet Partisi seçimlere tek başına giriyor. Biz ittifak yapmış olsak neden bunu halkımızdan gizleyeceğiz?” diye konuştu.

“SAADET PARTİSİ OLARAK FARKLI BİR GÖRÜŞÜMÜZ VAR”

Narlı, konuşmalarının devamında şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle 31Mart yerel seçimlerinin Kahramanmaraş’a ve tüm şehirlerimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan dilerim. Her seçim çok önemli ama bu seçim daha da önemli hale geldi aslında. Bu bir yerel belediye seçimi ama hükümetimiz sanki bu genel seçimmiş gibi bir korku içine girdiler. Yahu bu bir belediye seçimi bu telaşınız nedir? Biz belediye başkanı seçeceğiz cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz. Cumhurbaşkanı da Kahramanmaraş’a gelip belediye başkanı olmayacak. Aramızda seçtiğimiz Saadet Partisinin Adayı Sayın Mustafa Vahdet Sürücü seçilirse başkan o olacak. CHP belediye başkan adayı kardeşimiz Ali Öztunç seçilirse başkan o olacak. AK Parti belediye başkan adayı Hayrettin Güngör kardeşimiz seçilirse o olacak. Bu bir bayrak yarışıdır, biz inanıyoruz ki bu üç partinin adayları Kahramanmaraş’ı biraz daha ileriye götürmek için mücadele edecekler. Ama biz Saadet Partisi olarak farklı bir görüşümüz var. Allah nasip ederse hemşerilerimiz Saadet partimizi tercih edip Sayın Mustafa Vahdet Sürücü beyi başkan seçerse bizim ilk işimiz başkanlık koltuğuna oturur oturmaz büyükşehir belediyesi giriş kapısına “rüşvet alanda verende melundur” tabelasını astıracağız. Bu sadece büyükşehir belediye girişine değil kazandığımız tüm ilçe belediye kapı girişlerine bu tabela asılacak ve yetim malına sahip çıkar gibi belediyeye sahip çıkacağız. Önce rüşvet ve yolsuzluk olmayacak, ihale koşturmacılığı olmayacak, yandaşlık ve adam kayırmacılık olmayacak.

“BELEDİYEYİ YAPBOZ TAHTASI HALİNE GETİRMEYİZ”

Belediyede işi olan kardeşlerimiz geldiklerinde işleri acilen takip edilip neticelendirilecek. Belediye de günlerce haftalarca kesinlikle bekletilmeyecek. Biz milli görüşçüyüz; bizim farkımız var, biz kılı kırk yararak hareket eder belediyenin malına yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkacağız. Önce yapacağımız iş Allah ve resulünün yaptıklarına uygun mu ona bakarız. Yapacağımız her işi bin defa düşünür, bir defa yaparız. Belediyeyi yapboz tahtası haline getirmeyiz. Çünkü yapılan her işten Cenab-ı Allah bizleri sorumlu tutuyor. Belediyeler hiçbir belediye başkanının arka bahçesi değildir. Biz bir iş yapacağımız zaman bize oy veren veya vermeyen kardeşlerimizin fikir ve görüşlerini alır, halkımızla istişare ederek ortaya bir şeyler koyarız. Ben yaptım oldu mantığını kullanmayız. Ola ki dağdaki çoban bir kardeşimizin güzel bir fikri olur ama biz onu o an düşünmeyi biliriz. Onun için bizim herkesin görüşüne ve düşüncesine açık olmamız lazım. Çünkü milli görüş halkın görüşü ve milletimizin ta kendisidir. Onun için biz Saadet Partisi il teşkilatı olarak sizlerin karşısına öyle adaylarla çıktık ki gerek büyükşehir gerekse il geneli ilçe belediye başkan adaylarımız bu konuda çok donanımlı ve tabir-i caiz ise kalbura vurduk kabur üstü adaylarla Kahramanmaraş halkının huzuruna çıktık, elim kırılsaydı da oy vermeseydim dememek için.

“İTTİFAK YAPMIŞ OLSAK NEDEN BUNU HALKIMIZDAN GİZLEYECEĞİZ?”

Ne yazık ki iktidar tarafında yalan yanlış haberlerle Saadet partisi HDP, CHP, İYİ Parti ile ittifak yaptı diye mitinglerde sayın cumhurbaşkanımız haykırarak bunu ağız dolusu söylüyor. İster istemez halkın kafası karışıyor. Her şey net, her şey şeffaf biz Saadet partisi olarak Türkiye’de 1389 seçim bölgesinde Saadet Partisi seçimlere tek başına giriyor. Biz ittifak yapmış olsak neden bunu halkımızdan gizleyeceğiz. Kaldı ki benim polisime askerime kurşun sıkan bir parti ile yani HDP ile Saadet Partisinin Allah aşkın ne işi olabilir. Şu üç günlük dünyada mevki makam için değer mi? Bunca iftiralarla insanların kafasını karıştırıp, insanları yanlış düşündürmeye ne gerek var. Rabbim bizi yaptığımız ve yapacağımız her işimizde zerre kadar küçükte olsa büyükte olsa bizi hesaba çekmeyecek mi? Onun için söyleyeceğimiz her söze dikkat etmeliyiz. Mevkiler makamlar gelip geçicidir.

“BİZ TÜRKİYE’NİN 1389 SEÇİM BÖLGESİNDE HER YERDE VARIZ”

Geçen hafta sayın cumhurbaşkanımız yine televizyonda 81 milyon insana seslenerek Saadet partisi İstanbul’da büyükşehir belediye başkan adayı çıkarmadı, İstanbul’da da CHP ye destek veriyor diye açıklama yaptı. Ben yine söylüyorum Saadet Partisi il başkanı olarak ve söylediklerimin sonuna kadar arkasındayım. Bu seçimlere ittifak yapmadan giren tek parti Saadet partisidir ve İstanbul büyükşehir belediye başkan adayımız Necdet Gökçınar kardeşimizdir. Nasıl ki Kahramanmaraş’ın 11 ilçesinde ve birde büyükşehir adayı olmak üzere 12 adayımız mevcuttur. Biz Türkiye’nin 1389 seçim bölgesinde her yerde varız, halkımızın teveccühüyle rabbimde inşallah nasip ederse geleceğiz.

“MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİNİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

Milli görüş belediyeciliğini yeniden inşa edeceğiz. Çünkü biz Erbakan hocamızın talebeleriyiz. Bizim liderimiz Türkiye’de ağır sanayi hamlesini ilk başlatan ve bir bir fabrikalarla donatan Erbakan hocamızın yolundan giden talebeleriz biz. Kahramanmaraş’ımızı nasıl ki Türkiye’de tek madalyalı şehir ise sanayi yönünde 81 ilde madalyalı şehir haline getireceğiz. Büyükşehir belediye başkanımız sanayi ve ticaret odası başkanımızla istişareler yaparak, mevcut bulunan fabrikalarımızı OSB statüsüne uygun hale getirecek ve yeni arsalar tahsis ederek, alt yapısını yaparak, yeni OSB’ler kurarak Kahramanmaraş’ımızı Türkiye’de sanayinin madalyalı şehri haline getirecek projelere imza atacağız. Seçimlere çok az bir zaman kaldı ben diyorum ki; Saadet Partisi il başkanı olarak Kahramanmaraşlı hemşerilerime büyükşehirde üç tane adayımız var Sayın Mustafa Vahdet Sürücü, Sayın Hayrettin Güngör, Sayın Ali Öztunç kardeşlerimiz ama bizim bir farkımız var Türkiye’de ekonominin çöktüğü, etrafımızda savaş rüzgârlarının estiği, yarınımızın ne olacağını bilemediğimiz zor günler yaşıyoruz.

“BU ÜLKE BU HALE NASIL GELDİ?”

Seçmen kardeşlerimin bugün düzeldi yarın düzelecek başka alternatif yok AK Partiden diyerek Saadet Partisini adeta AK Partinin gölgesinde bıraktığını hep birlikte gördük ve birde geriye döndük baktık ki 17 yıl geçmiş ve ülke gerek ekonomi gerek ahlaki yönden ne hale geldiğini gördük. Bugün yüzde 98 Müslüman olan şu güzel ülkede uyuşturucunun okullarda yedi yaşına kadar indiğini hep birlikte yaşıyoruz.  Bu ülke bu hale nasıl geldi? Ben bunları AK Partiyi kötülemek için yazmıyorum. Ortada acı bir gerçek var, onu izah etmeye çalışıyorum, aslında her şey açık ve net sayın kardeşimiz Recep Tayyip Erdoğan önce başbakan oldu, sonra cumhurbaşkanı oldu. Ülkeye yaptığı bir takım güzel şeyler var, biz Saadet Partisi olarak yapılan güzel şeylerden dolayı Allah kendisinden razı olsun. Biz bunları inkâr etmiyoruz, ama yapılan çok büyük yanlışlıklar var. Örneğin; dış politikada ırak’ta yanlış yapıldı. ABD’nin bir Ortadoğu projesi vardı. Biz Türkiye olarak ABD’nin adeta önünü açtık. Adana incirlik üstünü kullandırdık ve 5890 tane sorti gerçekleşti. Amerikan uçakları ırak’ı bombalarken Maraş’ımızın üzerinden uçtular ve o güzel Bağdat’ı Irak’ı yerle bir ettiler ve Amerikan askerlerini ırakta anne ve bacılarımızın ırzına geçtiler bizim Türk ordunun başına çuval geçirdiler ve sebep Türkiye olarak biz olduk.

“ERBAKAN HOCAMIZ D8’LERİ KURDU”

Suriye’de aynı yanlışa düşürüldü. Beşer Esat’la önce dost edildik, sonra da düşman olduk sebep yine ABD ilişkilerimiz oldu. Libya’ da ona keza: o Kaddafi ki Kıbrıs savaşında Amerika bize dünya genelinde ambargo uyguladığı dönemde Kaddafi çıktı dedi ki; ordum Türk ordusunun emrinde asker ihtiyacınız varsa göndereyim, uçaklarımızın yakıtı yoktu, savaş edemez duruma düşmüştük. Kaddafi uçaklarımızın yakıtını gönderdi biz ne yaptık, Amerika Fransa’yla Libya’ya savaş kararı aldı, biz ne yaptık, Amerika’nın yanında yer aldık. Libya’ya gemi gönderdik ve Kaddafi’yi öldürenlerle beraber olduk, bunları nasıl izah edeceksiniz. Erbakan hocamın derdi neydi, neden D8’leri kurdu. 1996 yılında iktidara geldiğinde diğer partiler gibi hiçbir kadro değişikliği yapmadı. Hiçbir daire müdürüne sen sağcısın sen solcusun sen Kürtsün sen Türksün diye ayrım yapmadı. Çünkü bu coğrafyada ve bu bayrağın altında yaşayan herkes benim kardeşimdir dedi. Ama bir şey yaptı; D8’leri kurdu. Çünkü bizim sağcılıkla solculukla kaybedecek zamanımız yoktu. Amerika’nın ve İsrail’in Ortadoğu projesini en iyi bilen tek lider Erbakan hocamızdı. Neden Sayın Bülent Ecevit Hoca denmedi, neden Sayın Süleyman Demirel’e hoca denmedi, neden Sayın Alparslan Türkeş’e hoca denmedi, neden Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hoca denmedi neden Sayın Necmettin Erbakan’a Erbakan hoca dendi. İşte Erbakan hocam hem siyasetçi hem de ilim adamıydı.

“SAADET PARTİSİ TÜRKİYE GENELİNDE BELEDİYELERİ ALACAK”

Siyonizm’in Ortadoğu’daki sinsi planlarını en iyi bilen Erbakan hocamızdı ve hükümet 28 Şubat darbesi ile düşürüldü ve D8 projesi askıda kaldı. Eğer D8’leri AK Parti devam ettirip hayata geçirseydi Ortadoğu bu hale gelmeyecekti. Bugün ne Irak ne Suriye ne Libya savaşa girmeyecekti. Çünkü Amerika Irak, Suriye, Libya’da savaş kararı aldığında sekiz tane Müslüman ülkeyi karşısında bulacaktı ve ona cesaret edemeyecekti ve bu Müslüman Ülkeleri de kan gölüne dönmeyecekti. Kısacası ben diyorum ki; önce Saadet Partisi Türkiye genelinde belediyeleri alacak, sonrada genel seçimlerinde başkanlığı alacak, buda siz değerli seçmen kardeşlerimin fazla değil 10 dakika tarafsız düşünülse her şey çözülecek. Avrupa birliğiyle değil İslam birliği ile faizli ekonomi ile değil faizsiz ekonomi ile biz bunu 1996 yılında 11 aylık dönemde yaptık. İşçi, köylü, esnaf, nakliyatçı herkes bolluk içinde yaşadı ve asgari ücretli ve emeklilerin yüzü o zaman güldü. Bazı şeyler bu ülkede çok çabuk unutuluyor. Biz bunu 11 ayda yaptık, ne dışarıdan borç aldık ne de esnafa vergi saldık. Ak partili kardeşlerimiz 17 yılda ülkeyi ne hale getirdiler. Sayın cumhurbaşkanımız önce başbakan sonra cumhurbaşkanı oldu. Şunu bize söyleyebilir mi; ben tek başıma bu ülkeyi yönetmedim, koalisyonla yönettim. Şunları da yapmak istedim ama bana engel oldular deme şansı var mı? Çünkü bu ülkeyi tek başına yönetti. Sadece sizleri 10 dakika tarafsız düşünmeye davet ediyorum. O zaman göreceksiniz ki aklınıza ilk gelen şey Saadet Partisine oy vermek olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli K.Marş’lı hemşerilerimi Allaha emanet ediyorum.”

Haber: Abdullah Hançer

Editör: Mahmut Beyaz