Başkan Nalbantbaşı yayımladığı yazılı teşekkür mesajında, “Türkiye Emekliler Derneği olarak genel merkezimize davet ettiğimiz Başbakanımız Ahmet Davutoğlu 21 Ekim 2015 günü derneğimizi ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında Genel başkanımız Sayın Kazım Ergün emekliler adına “TOKİ nin, evi olmayan emeklilere ev yapmasını ve küçük taksitlerle evlerin bedelini tahsil etmesini istedi”. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu da genel merkezimizde bizlere hitap ederek TOKİ‘ nin emeklilere ‘’ 240 ay vade ve 240 tl taksit” ile “peşinatsız” konut yapacağını “evsiz emekli kalmayıncaya kadar” TOKİ ‘nin emeklinin hizmetinde olacağını söyledi.Bu konuşmayı TRT canlı olarak yayınladı. Bu arada Sayın Başbakan bunları ve geçmişten günümüze yaşanan olumsuzlukları gençlere anlatmamız gerektiğini söyleyerek bizlere görev verdi. Bu taahütle birlikte bize verilen görev sonunda biz bu konuşmayı bir hafta içinde 15.000 emekli ailesine izlettik ve bu çalışmalar sonunda 1 Kasım seçimlerinden tek başına iktidar çıktı. Bundan sonra ise Türkiye genelinde emekliler, derneğimize başvurarak konut talebinde bulundular. Kahramanmaraş Şubesine başvuru yapan 15.000 emeklinin isim listesini valilik kanalıyla toki’ye bildirdik.

Biz 2016 yılı içerisinde toki başkanlığına 80 parsel yaklaşık 170.000 m2 hazineye ait arsanın ada parsel ve paftasını verdik. Davutoğlu’nun sözünün üzerinden yaklaşık 2 yıl, bizim TOKİ’ye arsa teslim edişimizin üzerinden 1 yıldan fazla zaman geçti. Emeklilerimiz artık “bu sözler de eski hükümetlerin sözü gibi oldu” sözleri ile güven sarsıntısını ifade ediyorlardı ki Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet ERKOÇ bizlere bir müjde verdi. Söz konusu arsadan haberinin olduğunu bunun için TOKİ başkanı ile görüştüğünü, arsanın 2 kat olan yoğunluğunun 5 kata çıkarıldığını söyledi. Bu konuda AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç büyük çaba gösterdiler. Emeklilerimize hizmet amacı ile büyük çaba gösteren Celalettin Güvenç’e ve emeklilerimize bayram müjdesi veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a beylere müteşekkiriz, teşekkürlerimizin kabulünü rica ediyoruz. Kira derdi ile boğuşan, yaşlı halinde sürekli ev değiştirmek zorunda kalan emeklilerimizin konut derdinin çözülmesi toplum içerisinde olumsuz propaganda yapmak için pusuda bekleyen bir kısım art niyetlilerin eline fırsat geçmesine engel olmuştur. Çabamız ve gayretimizin sebebi emeklilerimize hizmettir.

Bu düşüncelerle Emeklilerimize yapılacak hizmetin karşılıksız kalmayacağını, emeklilerin duasının sizlerin yanınızda olacağını belirtmek istiyorum. Bu vesile ile başarınızın devamı ile ömrünüzün uzun olmasını temenni ederek saygılar sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz