Kültürpark Konferans Salonu’nda Dünya Nadir Hastalıklar Günü münasebetiyle düzenlenen konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşların yanlarında olduklarını ve çalışma ve hizmetlerde her zaman engelli vatandaşları düşünerek onların da kullanabileceği şekilde hizmet ürettiklerini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin sadece belli günlerde değil, her zaman engelli vatandaşların yanında olduğuna vurgu yapan Genel Sekreter Çetinkaya: “Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğümüz kurulduğu günden beri engelli kardeşlerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Engelli kardeşlerimiz için düzenlediğimiz çeşitli kurslarla onların el becerilerini geliştirmeye gayret ettik. Çeşitli aktivite ve programlarla onların yalnız olmadıklarını ve her zaman yanlarında yer aldığımızı hissettirdik. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi engelli kardeşlerimize her türlü medikal malzeme desteğimizle de onlara yardımcı oluyoruz. Bu tür programlarla da onları bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Büyükşehir Belediyesi ile sürekli istişare içerisinde hareket ettiklerini ifade ederek: “Büyükşehir Belediyemiz bu tür önemli günlerde bizlerle istişare içerisinde hareket etmektedir. Bugün de burada Dünya Nadir Hastalıklar Günü münasebetiyle birbirinden değerli dört akademisyen arkadaşımız kendi alanlarda sunumlar yaparak sizleri bilgilendireceklerdir. Büyükşehir Belediyemizin işbirliği içerisinde bizimle sürekli irtibat halinde olmasından dolayı çok mutluyuz ve kendilerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından konferansa geçildi ve konferans Prof. Dr. Deniz Tuncel’in moderatörlüğünde başladı.

Konferansta Prof. Dr. Cengiz Dilber; “Nadir Görülen Çocuk Hastalıkları” konusunda sunduğu bildiri ile katılımcıları bilgilendirdi.

Dr. Hale Önder Yılmaz; “Zihinsel Gelişim Yetersizliğinin Genetik Sebepleri” konusunu işleyerek katılımcılara bilgiler aktardı.

Son olarak kürsüye gelen Aile Danışmanı Batuhan Cuma Bal ise “Ailede Yaşanılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konularında sunumu gerçekleştirerek katılımcıları bilgilendirdi

Programın sonunda katılımcılardan gelen soruların da cevaplanmasının ardından Katılım Belgesi, Çiçek ve Hediye takdimi yapıldı.

Programa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler DSairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Sofioğlu, Sosyal Hizmetler Şube Müdürü İbrahim Altun, Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam ile sağlık camiasından yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Haber merkezi

Editör: Mahmut Beyaz