Büyükşehir Belediyesi tarafından açıldığı günden bu yana birçok meslek ve alanda verdikleri kaliteli eğitimlerle donanımlı personeller yetiştiren ve son yıllarda kentte önemli bir sorun haline dönüşen nitelikli eleman açığını büyük ölçüde ortadan kaldıran KAMEK, her geçen gün bir yenisini daha eklediği hizmet ağını büyüterek, istihdam konusunda adeta köprü görevi görüyor. Bu kapsamda özellikle son birkaç yıl içerisinde gastronomi bölümünde oldukça iddialı bir kent haline dönüşen ve mutfak adabı ile dil ısırtan Kahramanmaraş, KAMEK bünyesinde faaliyet gösteren Pastacılık Atölyesinin hamarat kursiyerleriyle gastronomi de her zamankinden daha da iddialı. Bu bağlamda atölyede çalışarak hem meslek öğrenen hem de ekonomiye katkı sağlayan kursiyerler, yaptıkları pastalarla ağızları sulandırdığı gibi aynı zamanda takdirde topluyor. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni Dilek Erkan, kursiyerlerin sadece pasta, tatlı yapımını değil ekip olarak çalışmayı da öğrendiklerini söyledi. “Aslında bir nevi kadın istihdamını da destekleyen bir kurs” diyen Erkan, kursiyerlerin mezun olduktan sonra 5 yıldızlı otellerde dâhil olmak üzere birçok büyük firmalarda çalışabilecek yeteneğe kavuşacaklarını vurguladı.

5 YILDIZLI OTELLERDE DÂHİL…”
Erkan, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “İlk kursumuzun bitmesine bir ay var. Buradaki arkadaşlarımız kursu tamamladıklarında pasta, tatlı ve şekerleme grubunda hazırladıkları ürünlerle teknik olarak birçok şeyi de beraberinde öğrenecekler. Sadece pasta, tatlı yapımı değil aynı zamanda ekip olarak beraber çalışmayı, iş bölümünü, işletmede karşılaşabilecekleri sorunları hepsini bir bütün olarak bu kurs sonucunda öğrenmiş olacaklar. Bu kurs tamamıyla herkese açık olmuş olan bir kurs olsa da daha çok bayan kursiyerler başvuruyor. Aslında bir nevi kadın istihdamını da destekleyen bir kurs. Çünkü Kahramanmaraş kadını hem çok becerikli hem çok cesaretli hem de yeniliklere açık olduğu için bu kurslar onları yetkinleştiriyor. Yıllık planda belirlemiş olduğumuz bir planımız var. Bu plana bağlı kalarak önce teorik olarak teknik bilgiler işletme hijyeni, besin değerini koruyarak pişirmeyi öğretiyoruz. Daha sonra o gün belirlemiş olduğumuz konu dâhilinde uygulama yapıyoruz. Kursiyerlerimiz buradan mezun olduktan sonra 5 yıldızlı otellerde dâhil olmak üzere pasta ve tatlı üreten bütün firmalarda çalışma yeteneğine sahip olacaklar.”

BURADA HER ŞEYİ ÖĞRENEBİLİYORUZ”
Kursiyer Enise Kuroğlu ise, şöyle konuştu: “Bu işe çok küçük yaşlarda başladım. 2 yıl önce aşçılık için 7 ay eğitim aldım. Ardından dünyaca ünlü bir firmanın imalatında çalıştım. Sonrasında burayı duydum ve gelmek istedim. Burada her şeyi öğrenebiliyoruz. Hocalarımız bize çok destek oluyorlar.”

Haber: Emre AKKIŞ/Mustafa KILINÇ

Editör: Mahmut Beyaz