Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenerek ‘Yerinde Karar’ dönemini başlattı. Yeni dönemle birlikte koronavirüs risk değerlendirme haritasına göre; düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli iller için ayrı ayrı belirlenen normalleşme adımlarıyla Türkiye kaldığı yerden hayata devam ediyor. Bu kapsamda orta riskli sınıfında yer alan Kahramanmaraş’ta restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile açıldı. Bu kararlar birlikte kentte birçok esnaf sabahın erken saatinde işletmelerine gelerek hazırlıklarını yaptı. Yeni alınan karardan dolayı mutlu olduklarını ve uzun zamandır kapalı oldukları için hazırlıklarının akşama kadar süreceğini söyleyen kafe işletmecisi Volkan Avşar, “Her şeye sıfırdan başlayacağız. Bütün malzemelerimiz çürüdü veya tozlandı. Bunlar çok büyük temizlik gerektiriyor” dedi.

“BELKİ AKŞAM SAATLERİNDE AÇABİLİRİZ”

Avşar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Aldığımız haberlerle birlikte çok mutlu olduk. Aylardır alınmış tek doğru karar budur diye düşünüyorum. O kadar kongre yapılırken virüs bulaşmıyor şu anda bulaşması benim dikkatimi çekti. Kafelerin açılması bizim çok işimizi geldi. Aylardık iş yerimiz kapalıydı biz kazanamadığımız için işçilerimize maaş veremedik. Her şeye sıfırdan başlayacağız. Bütün malzemelerimiz çürüdü veya tozlandı. Bunlar çok büyük temizlik gerektiriyor ve yeniden başlangıç gerektiyor. Bize akşam açılmamız söylendi. Aylardır iş yerleri kapalıyken bizede akşam haber verilmesi çok yanlış. 3-4 gün önceden haber verilseydi hazırlığımızı yapardık. Biz bugün dükkanı açamayacağız gibi. Belki akşam saatlerinde açabiliriz. Bir şekilde halledeceğiz kötünün iyisi budur.”

“TEDBİRLERİMİZİ ALDIK ŞU AN HAZIRLIĞIMIZ SÜRÜYOR”

Alınan kararla birlikte sevinçli olduklarını ifade eden bir başka kafe işletmecisi Harun Toraman ise şunları söyledi: “Güzel bir haber sevinçliyiz. Uzun zaman sonra müşterilerimizle buluşmak olmak tabii ki bizleri heyecanlandırdı. Tedbirlerimizi aldık şu an hazırlığımız sürüyor. Kafemizi yeni açtığımız için hazırlık aşamasındayız halkımız şu an çekingenlik yaşıyor ama zamanla o da açılacaktır. Akşama doğru bir kalabalık bekliyoruz.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz