Yerel seçim çalışmaları kapsamında memleketi Kahramanmaraş’ta esnaf ve STK ziyaretlerine hız kesmeden devam eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi’ni ziyaret ederek kısa bir süre önce göreve getirilen Sami Kervancıoğlu’na hayırlı olsun dileklerini iletti. Kervancıoğlu ve üyeleriyle bir araya gelen Ünal, MÜSİAD’ın Türkiye'nin ekonomik anlamda gelişme mücadelesinin en önemli aktörlerinden bir tanesi olduğunu söyledi. MÜSİAD üyelerine yerel seçimlerin önemini anlatan Ünal, CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi’nin birlikte hareket ettiğini söyledi.

“MÜSİAD'IN BİZİM İÇİN AYRI BİR ÖNEMİ VAR”

MÜSİAD’ın kendileri için ayrı bir öneminin olduğunu dile getiren Ünal, “MÜSİAD bizim için siyasetin ötesinde Türkiye'nin ekonomik anlamda gelişme mücadelesinin en önemli aktörlerinden bir tanesi. O yüzden MÜSİAD'ın bizim için ayrı bir önemi var. Kahramanmaraş'ta bir bayrak değişimi oldu. Sami Kervancıoğlu başkana biz bir hayırlı olsuna gelememiştik. O yüzden bugün aslında bir aynı zamanda hayırlı olsun ziyareti yaptık. Seçime çok az bir zaman kaldı. Her birimizde aynı zamanda seçime dönük çalışmaları yürütürken bu meseleyi bir memleket meselesi olarak görüyoruz” dedi.

“ISRARLA SAKLAMA ÇABASINA BAKILDIĞINDA DEMEK Kİ BİR SIKINTI VAR”

CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi’nin birlikte hareket ettiğini anlatan Ünal, “Bugün şu 60 günlük seçim sürecine dönüp baktığımızda gördüğümüz bir şey var. Maalesef CHP sözde İYİ Parti, HDP ve Saadet Parti'sinin birlikte hareket ettiği bugün açık bir şekilde ortaya çıkmıştır. Yani birlikte hareket etmelerinde bir sakıncamı var? Birlikte hareket etmelerin de sakınca gören kendileri. Uzunca bir süre kamuoyundan ısrarla sakladıklarına göre bunu uzunca bir süre kamuoyundan gizlemek için özellikle sözde İyi Parti'nin bunu kamuoyundan ısrarla saklama çabasına bakıldığında demek ki bir sıkıntı var. HDP'de en nihayetinde bunu açık bir şekilde ortaya koydu. HDP tarafından dağıtılan broşürlerde de bunu açıkça gördük. Burada şu sormak gerekiyor; 15 Temmuz'la ilgili 15 Temmuz'a kontrollü darbe diyen 15 Temmuz'a tiyatro diyen ve 15 Temmuz'dan sonra o gece suçüstü yakalanan darbecileri yargılayan mahkemeleri tahfif ve tezyif eden CHP'ydi. Hâkimlere ve savcılara hakaret eden o mahkemenin hâkim ve savcılarını itham altında bırakan ve o davaları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinde itibarsızlaştırmaya çalışan yani FETÖ'cüleri yargılan mahkemeleri uluslararası hukuk açısından itibarsızlaştırmak için her türlü söylemi kullanan da CHP'ydi. O gece suçüstü yakalanan asker kılıklı FETÖ'cülere hapisteki Mehmetçik diyenlerde yine kimler olduğunu biliyorsunuz. Şimdi bütün bu fotoğrafı önümüze koyup düşündüğümüzde eğer 15 Temmuz gecesi bunlar belediyelerde olsalardı, yerel yönetimlerde olsalardı acaba bunlar ne yaparlardı sorusunu ister istemez sorma gereği duyuyoruz” şeklinde konuştu.

“ÖNEMLİ BİR BEKA MÜCADELESİ VERİYORUZ”

Türkiye'nin terörle verdiği mücadelenin önemli bir beka mücadelesi olduğuna dikkat çeken Ünal, sözlerine şu şekilde devam etti, “O yüzden seçimlerin ne kadar önemli olduğunu, FETÖ'yle mücadelede seçimlerin ne kadar önemli olduğunu, PKK'yla mücadelede seçimlerin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bugün 300'ün üzerinde PKK'ya övgüler, Abdullah Öcalan'a övgüler dizmiş ve PKK sempatizanı gösterilere katılmış, Abdullah Öcalan sempatizanı gösterilere katılmış meclis üyelerini belediyelere taşımak için aday gösterenler PKK'yla kararlı bir şekilde mücadele ederler mi? Darbe gecesi asker kılığında yakalanmış FETÖ'cülere hapisteki Mehmetçik diyenler FETÖ'yle mücadele ederler mi? Kontrollü darbe diyenler, FETÖ'cüleri yargılayan mahkemeleri tahfif ve tahkir edenler FETÖ'yle mücadele ederler mi? etmezler. Dolayısıyla Türkiye'nin terörle verdiği mücadele önemli bir beka mücadelesidir. Bunların terörle mücadele etmesini hele hele PKK'ya, PYD'ye, YPG'ye arkadaşlar diyen ve dolayısıyla bunlar bize saldırmaz diyenlerin terörle mücadele etmeyeceğini biz biliyoruz.”

MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu ise ziyaretlerinden dolayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’a teşekkür etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz