Muharrem ayı dolayısıyla birlik ve beraberliği artırmak amacıyla kentin birçok noktasında STK’lar ve yerel yönetimler tarafından aşure kazanları kaynatılırken, bu kervana Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) de katıldı. Göreve devralmasının ardından MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesini daha aktif bir hale getireceğinin sözünü vererek çalışmalarına başlayan, geçen süreçte ise birçok sosyal etkinliğe imza atarak başarılı bir performans sergileyen Sami Kervancıoğlu, Muharrem ayı dolayısıyla birlik ve beraberliği artırmak amacıyla aşure programı düzenledi. Aşure kazanının üzerine nar taneleri ve Hindistan cevizi ile Türk Bayrağı çizilirken, MÜSİAD yazıldı. MÜSİAD Konağı’nda düzenlenen aşure programına AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve İmran Kılıç, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Niyazi Can ve Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin yanı sıra çok sayıda iş adamı, davetli ve vatandaşlar katıldı. Yazar Vehbi Vakkasoğlu’nun yaptığı duada eller semaya birlik ve beraberlik için kalktı. 

“BİRLİK VE BERABERLİĞE VESİLE OLSUN”
Aşure programı hakkında bilgiler veren MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, “Muharrem ayı içerisindeyiz, MÜSİAD olarak konağımızda aşure programı hazırladık. Öncelikle Muharrem ayı geleneğinin birlik ve beraberliğimizin artmasına vesile olmasını diliyorum. Aşure berekettir, paylaşımdır, hoş görüdür, insanlığın ortak kültürel mirasıdır. Muharrem ayında biz de MÜSİAD olarak aşuremizi yaptık, Allah kabul etsin. Valimiz, milletvekillerimiz, kurum müdürlerimiz ve vatandaşlarımız buradaydı. Muharrem ayının bütün İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

“AŞURE GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”
GENÇ MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Fatih Aygün ise, “Karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü duygularının hâkim olduğu, birlik ve beraberliğimizin pekişerek daha da güçlendiği, sosyal dayanışmanın arttığı, fert ve toplum hayatımızda özel bir yere sahip Aşure gününü kutluyorum.
MÜSİAD olarak aşure ikramımızı yaptık. Bu mübarek ayın şehrimize, ülkemize ve İslam Âlemi’ne hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
Programa katılan protokol mensupları kazanların başına geçerek, davetlilere aşure ikramında bulundu. 


(Haber: Ahmet Güneçıkan-Alihan Kürşat)

Editör: Mahmut Beyaz