1990 yılında bir grup Türk iş insanı tarafından kurulan ve kurulduğu günden bu yana güçlenerek, yoluna devam eden MÜSİAD, ekonomide Türkiye’nin lokomotif STK’larından biri olmayı başardı. Türkiye'yi bölgesinde etkin, dünyada saygın, müreffeh bir ülke haline getirme hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren MÜSİAD, Genel Başkan Abdurrahman Kaan’ın öncülüğünde Türkiye’nin gücüne güç katmaya devam ediyor.

Sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik alanlarda kalkınma ilkesi doğrultusunda üyeleriyle beraber üretimini hız kesmeden sürdüren MÜSİAD, yeni yönetimlerle yeni ve güçlü başlangıçlar için geçtiğimiz haftalarda ülke genelindeki kongrelerini tamamladı. Bu kapsamda Kahramanmaraş’ta da 4. Olağan Genel Kurul heyecanı yaşandı. Genel Başkan Abdurrahman Kaan’ın katılımıyla gerçekleştirilen kongrede Kahramanmaraş MÜSİAD’ın yeni başkanı Serdar Salih Çiçekçi oldu.

Kongrenin ardından MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, yeni Başkan Serdar Salih Çiçekçi ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle Kahramanmaraş’taki kamu ile sanayi kuruluşlarını ziyaret etti. Sırasıyla Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, İl Emniyet Müdürlüğü, Saf Grup, MADO ve kentin diğer sanayi kuruluşlarına ziyaret gerçekleştiren MÜSİAD Heyeti, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak, başarılar diledi.

KAAN: BİZE DÜŞEN KAHRAMANMARAŞ’IN VERİMLİLİĞİNİ ARTIRMAKTIR
Oldukça verimli geçen ziyarette Kahramanmaraş’ın üretim potansiyelini ve ihracat gücünü yakından tanıyan Genel Başkan Abdurrahman Kaan, Kahramanmaraş’ın milli sermaye olduğunu söyledi. Kahramanmaraş’ın sadece tarımı değil, tarıma dayalı yan sanayisini de geliştirerek ülkenin üretim merkezlerinden biri olduğunu ifade eden Kaan, “Maraş demek, tekstil sektörünün lider ilimiz demektir, iplikten, kumaş ve denim üretimine, ülkemizin ve dünya markalarının en önemli tedarikçi firmalarının bulunduğu il demektir. Bugün dünya, kaynak verimliliğini ve doğal kaynakların milli servete olacağı katkıyı konuşuyor. Maraş bir doğal yeraltı kaynak deposudur. Barit madeni. Elbistan’ın Bıçakçılar, Murata ve Nargele köylerinde demir yatakları, Afşin-Elbistan arasında 100 km2lik bir sahada linyit yatakları ve daha nicesi. Maraş’ta Çıkarılan linyit kömürü rezervi 3,5 miyar tondur. Ülkenin en zengin linyit havzasıdır. Göksun ilçesinde zengin mermer yatakları bulunur. Türkiye’nin en zengin çimento toprağı bu bölgededir. Şimdi bize düşen Maraş’ın verimli yapısını ve kaynaklarını üretim üsleri ile çok da yüksek katma değere ulaştırmaktır” şeklinde konuştu.

ÇİÇEKÇİ: ŞEHRİMİZİN BAŞARISI İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ
Ziyaretlerin ardından konuşan MÜSİAD Kahramanmaraş İl Başkanı Serdar Salih Çiçekçi, pandemi şartlarına rağmen Kahramanmaraş’ın üretimini durdurmayarak, 2 milyar dolar dış ticaret hacmine ulaştığını söyledi. Her geçen gün üretim ve ihracat kapasitesini artıran Kahramanmaraş ekonomisinin İstanbul Sanayi Odası’nın verilerinde ilk bin 26 şirketi olduğunu dile getiren Çiçekçi, “Pandemi şartları ağır olmasına rağmen üretimi durdurmayarak büyüme yönündeki ivmesini sürdüren şehrimiz ekonomisi için gecemizle gündüzümüzle çalışarak hedeflerimizi yüksek tutarak şehrimizin ve ülkemizin başarı çıtasını hep birlikte daha yükseklere taşıyacağız” dedi.

MÜSİAD OLARAK DAHA ÇOK ÜRETİP DAHA FAZLA YATIRIM YAPACAĞIZ
MÜSİAD olarak daha çok üretip, daha çok yatırım yapıp, daha çok istihdam sağlayacaklarının altını çizen Çiçekçi, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Dünya finans piyasalarında ağır çalkantılara rağmen Türkiye ekonomisinin makro göstergelerinin bu olumsuz gelişmelere iyi bir direnç göstermesi, ekonomide son yıllarda bizlere önemli sorumluluklar yüklemektedir. Bu rekabet ortamında bizler faizin kanayan bir yara olduğunu açıkça görmekteyiz. Ekonomimizde faizin etkisini en aza indirecek yâda tamamen ortadan kaldıracak yeni bir sisteme ihtiyaç duyulmaktadır. Aynı zamanda dövizi bir yatırım aracı görme algısından uzaklaşılmalı, alternatif yatırım modelleri hayata geçirilmeli ve üretim hedeflenmelidir. ’Paranın gücünü ülkenin üretim gücü belirler’ cümlesinden yola çıkarak Türkiye durmadan yoluna devam ederken bizler MÜSİAD olarak daha çok üretip daha fazla yatırım daha fazla istihdam diyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz