Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen organizasyonlar kapsamında Onikişubat Belediyesi ve Clarion Otel işbirliğinde Mumbar konulu yemek yarışması düzenlendi.
Turizm Haftası münasebetiyle Clarion Otel’de düzenlenen programda Kahramanmaraş’ın kültürel yemeklerinden olan Mumbar dolması yarışması düzenlendi. 15 Yarışmacı Kahramanmaraş’ın Mumbar lezzetini jürilerin önüne sundu. Toplamda 15 ev hanımın yapmış oldukları Mumbar dolmaları ile katıldıkları yarışmada lezzet, kıvam, görünüş açısından yapılan jüri değerlendirilmesi sonucu dereceye giren ilk beş yarışmacıya çeşitli mutfak eşyalarından oluşturulan hediye setleri ve başarı belgeleri verildi. Yarışmada birinci olan Özer Özavcı, ikinci Huriye Karataş, üçüncü ise Şenel Usta oldu. Yarışmaya Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Nurettin Dayan, Kahramanmaraş Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Onikişubat AK Parti İlçe Başkanı Fırat Görgel katıldı.

KAHRAMANMARAŞ’IN MUTFAK LEZZETLERİNİ GELECEĞE TAŞIMAK İSTİYORUZ’
Kahramanmaraşlı hanımların birbirinden leziz Maraş mutfağını çok iyi el marifetleriyle mutfakta ve serviste ortaya çıkardıklarını belirten Küçükdağlı, bu yarışmada Mumbar dolmasının lezzetini sergilediklerini ifade etti. Küçükdağlı, “ Her yıl ülkemizde 15-22 Nisan tarihleri, Turizm Haftası olarak kutlanmaktadır. Bir ülkenin Ödemeler Dengesinde önemli katkıları olan Turizmin ortaya çıkışı; söz konusu ülkenin Doğal Zenginliklerinden Kültürel birikime birçok unsurdan etkilenmektedir. İşte söz konusu Kültürel Birikimin önemli yapıtaşlarından olan Gastronomi, yani mutfak sanatı bu süreçte önemli ve ayrıcalıklı bir yere sahiptir. İşte bugün, bu gerçek ve bakış açısıyla, Kahramanmaraş’ın çok güzel Mutfak lezzetlerini yaşatıp geleceğe taşımak ve misafirlerimize daha bilinçli tanıtmak adına bir yarışma düzenlemekteyiz. 15 Yarışmacı katılım gösterdi. Burada önemli olan yarışma cesaretini göstermiş olmalarıdır. Bu sayının önümüzdeki yıllarda çok daha fazla olacağını biliyor ve ümit ediyoruz. Yarışma inşallah hayırlı ve uğurlu olur” şeklinde konuştu.

HOBİ OLARAK YAPIYORUM’
Mumbar yarışmasında birinci olan Özer Özavcı, yemekle pek bir alakası olmadığını ve hobi olarak yemek yaptığını söyledi. Özavcı, “Turizm haftasında düzenlenen Mumbar yarışmasında jüri üyelerimiz beni birinciliğe layık gördü. Bu kadar hanımefendiler arasından bir erkek olarak birinci olmak beni gururlandırdı. Kahramanmaraş halkına bu işlerin erkeklerinde yapabileceğini gösterebildik. Tek erkek aday bendim. Umarım bir örnek olurum, diğer erkek vatandaşlarımızda kendine güvenirler ve bu tür yarışmalara katılırlar. Yemek konusunda yakından uzaktan çok fazla alakam yoktur. Ben ticaretle uğraşıyorum, yemekle de hobi olarak uğraşıyorum” dedi.
Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz