Atatürk Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla sona erdi. Tören sonrası Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın yeni binasında açıklamalarda bulunan Başkan Halit Alcı, mali müşavirlerin ve muhasebecilerin birçok mesleki sorununun olduğunu belirtti.

Alcı, muhasebeciler haftasının 27’cisini yeni binalarında kutlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek şunları kaydetti: “1-7 Mart Muhasebeciler haftasının 27’cisini kutlamaktayız. Meslek camiasına hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bugünün bizim için anlamlı ve önemli olması yeni binamızda yapmamız bugüne daha fazla değer katmaktadır. 1 Mart 1989 yılında 3568 sayılı yasayla hukuki statüye kavuşan Mali Müşavirlik mesleği 27 yıldan bu yana çok mesafe kat etmiştir. Bu mesafeyi kat etmede meslektaşlarımızın emeği çok fazladır. Biz meslektaşlar olarak mükellefleri mali ve finansal tablolarını vergi daire, SGK kurumu, bankalar ve diğer ilgili kurumlara vermekteyiz. Bu anlamda bizim yapmış olduğumuz bu hizmetlerden dolayı hem vergi daireleri, hem istihdam sağlayan sosyal güvenlik kurumunun kayıtları hem de finansal pazarlama yapan bankaların bizim tablolarımızla daha net ve objektif şekilde bakışları sağlanmaktadır.”

DAHA İYİ GÜNLERE GELECEĞİZ”

 Meslek sorunlarının çok olduğunu ifade eden Alcı, zaman geçtikçe bu sorunun daha çok arttığını kaydetti. Alcı, “Mesleğimizin sorunları çoktur. Zaman geçtikçe artmaktadır. Biz Türkiye genelinde 105 bin meslek mensubuyuz. Üst kuruluşumuz olan TÜRMOB çatısı altında toplanmış bulunmaktayız. Kahramanmaraş’ta da şuanda 567 tane meslektaşımız odamıza kayıtlıdır. 300’e yakın meslektaşımız fiilen bu işi yapmaktadır. Zaman içerisinde sorunlarımızın çözüleceği kaanatındayız. Ama bir 1 Mart 1989 yılından bugüne kadar mesleğimiz önemini arttırarak devam ettirmektedir. Bu münasebetle mesleğimizin daha iyi günlere geleceğini umuyor, meslektaşlarımızın haftasını kutluyorum” dedi.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz