Yeni tip koronavirüsle mücadelenin sürdüğü dünyada virüse yakalanan insan sayısı 73 milyona ulaşırken, virüs nedeniyle hayatını kaybeden insan sayısı ise 1 milyon 619 bin oldu. Dünya üzerinde etkisini sürdürmeye devam eden koronavirüs, tüm sektörleri etkilediği gibi insanların yaşayış biçimlerinde de değişikliklere sebep oldu. Yeni normal kurallarla hayata devam eden Türkiye’de ise vaka sayılarının artması yeni kuralların gelmesine neden olurken, virüsten korunmada üç basit kuraldan biri olan maske kullanımının önemini uzmanlar hatırlatmaya devam ediyor. Kurallara uymamanın dini boyutu hakkında konuşan İl Müftüsü Celal Sürgeç, “Bir insan bu kurallara uymadığı zaman ne yapar? Başka bir insanın hastalanmasına sebebiyet verir ise manevi bir kul hakkı işlemiş olur” şeklinde konuştu.

KURALLARI HEP BERABER YERİNE GETİRMEK MECBURİYETİNDEYİZ”
Sürgeç, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Salgınla mücadelede devletimizin bize emrettiği kuralları hep beraber yerine getirmek mecburiyetindeyiz. Bu kurallar nedir? Maske, mesafe, toplu olarak bir yerde bulunmama, toplu ziyaretler yapmama kuralları. Bunlar çok önemli kurallar. Bu kurallar salgınla mücadele etmenin bilim adamları tarafından konmuş kurallarıdır, yöntemleridir. Hatta Hz. Peygamberimizin de bir sünnetidir. Bir yerde herhangi bir salgın herhangi bir hastalık olduğu zaman oraya girmeyin, oradaysanız oradan dışarıya çıkmayın, orayı karantinaya alın diye efendimizin yüzyıllar önce söylediği ve emrettiği bir sünnettir.

“BİR İNSANI HERHANGİ BİR SİLAHLA ÖLDÜRMEK NEYSE BUDA AYNEN ONUN GİBİDİR”
Bir insan bu kurallara uymadığı zaman ne yapar? Başka bir insanın hastalanmasına sebebiyet verir ise manevi bir kul hakkı işlemiş olur. Bir insanı herhangi bir silahla öldürmek neyse buda aynen onun gibidir. Kur’an-ı Kerim’de öyle der; “Kim bir mümini hata ile öldürürse onun cezası azdır ama bile bile öldürürse cezası daha ağırdır.” Yani bunu bilmeden yaparsa yine cezası var. Ama bile bile olursa onun karşılığı daha da ağırdır. Bu çok önemli bir kul hakkıdır. Bundan kaçınalım ve sakınalım. İnsanımızın hastalanmasına ki o hastalıkla birlikte şu anda hastalıkla birlikte devletimizi de yük altına sokuyoruz. Devletimize her konuda yardımcı olmamız lazım. İnsanların hastalanmaması için kurallara riayet edelim. Hem kendimizi hem kardeşlerimizi koruyalım.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz