İl Müftüsü Celal Sürgeç, 3 aylara girdiğimiz şu günlerde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, mübarek Regaip Kandili öncesi açıklamalarda bulundu. Müftülük makamında gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Müftü Sürgeç, Kahramanmaraşlının 3 aylarını kutladı. 22 Mart’taki Regaip Kandilinin çok ama çok önemli olduğuna vurgu yapan Müftü Sürgeç, Regaip Kandilinin arzu, istek ve tutku anlamına geldiğini söyledi. Modern zamanlarda insanoğlunun en büyük sorunlardan birisinin hiçbir arzusuna gem vuramaması olduğuna dikkat çeken Müftü Sürgeç, “Yani rağbetimiz, tutkumuz, hedeflerimiz rabbimize doğru olsun” dedi.

REGAİP RAHMET VE BEREKET İKLİMİNİN HABERCİSİDİR”
Müftü Sürgeç, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “22 Mart 2018 Perşembe gününü cumaya bağlayan gece büyük bir imkân ve fırsat mevsiminin rahmet ve bereket ikliminin habercisi olan Regaip Kandilini idrak edeceğiz. Bu gece manevi iklimi ile benliğimizi kuşatan gönüllerimizi ferahlatan 3 aylara da girmiş bulunacağız. Peygamber efendimiz bu aylar daha girmeden önce “Allah’ım Recep’i ve Şaban’ı bize bereketli kıl, mübarek eyle ve bizi Ramazan-ı Şerif’e eriştir diye” dua ederdi. Öyleyse bizde Peygamber efendimizin yaptığı gibi bu ay girdiği andan itibaren bu duayı sık sık edelim. 3 aylar içinde Hz. Peygamberin İsra ve miraç mucizesinin gerçekleştiği yaşandığı Miraç gecesini taşımaktadır. Yine Şaban ayının 15’inci gecesi Berat Kandili yine bu 3 aylar içerisindedir ve ondan sonra Ramazan’ı Şerif’in 27’inci gecesi olan Kadir Gecesi’de bu 3 ayların içerisindedir. 3 aylar hangileridir? Recep ayı, Şaban ayı daha sonra ise Ramazan ayı. Dolayısıyla bu mübarek gecelerin bulunduğu bereketli bir 3 ayları şu an itibariyle içerisine girmiş ve idrak etmiş bulunmaktayız. Bu vesile ile bütün halkımızın insanımızın Recep Ayını Regaip Kandilini 3 aylarını tebrik ediyoruz.”

MODERN ZAMANIN EN BÜYÜK SORUNU…
Regaip, geleceğe yönelik arzu, istek, emel ve tutkularımızı yeniden gözden geçirme gecesidir” diyen Müftü Sürgeç, “İdrak edeceğimiz Regaip Kandili arzu, istek ve tutku anlamına gelmektedir. Regaip diğer bazı kandillerimiz gibi tarihte yaşanmış bir gecenin seneyi devriyesidir. Regaip, geleceğe yönelik arzu, istek, emel ve tutkularımızı yeniden gözden geçirme gecesidir. Modern zamanın en büyük sorunu. İçinden ne geçiyorsa onu yapma tutkusu, isteklerini dizginleyememe sorunu, tutkularını terbiye edememesi, özellikle de güç, servet ve şehvet tutkusunu frenleyememe gibi bir sorun ile karşı karşıyadır. Modern zamanın en büyük sorunu budur. İşte Regaip Kandili bitmek tükenmek bilmeyen arzu ve isteklerimizin, bizi esir alan aşırı tutkularımızın ve bütün bu arzular doğrultusunda ortaya koyduğumuz çaba ve gayretlerimizin muhasebesinin yapıldığı bir gecedir. Regaip gecesi için referans olarak bu ayeti kelimeyi biz gözden geçirmek mecburiyetindeyiz. Yani rağbetimiz, tutkumuz, hedeflerimiz rabbimize doğru olsun. Yani rabbimizin razı olduğu değerlere olsun” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz