Geçtiğimiz aylarda Türkoğlu Müftülüğü görevine atanan Abdullah Rençber, Çakıroğlu Derneğinin daveti üzerine incelemelerde bulunmak üzere Türkoğlu'nun en uzak mahallesi Çakıroğlu'nu ziyaret etti.  Ziyaret kapsamında Çakıroğlu Derneğince  Türkoğlu Müftülüğü gözetiminde kuran kursu yapılacak binayı inceledi. İncelemenin ardından Cuma namazı öncesinde vatandaşlara vaaz etti. Cuma namazını da kıldıran Türkoğlu Müftüsü Abdullah Rençber vatandaşların takdirini kazandı.

MÜFTÜ ’DEN MAHALLELİYE TEŞEKKÜR

Müftü Rençber ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamada; “Mübarek Cuma gününde Çakıroğlu Mahallemizde vatandaşlarımızla bir araya geldik. Cuma namazı öncesinde cemaatimize vaaz ettik. Daha öncesinde Çakıroğlu Derneği tarafından Kuran Kursu olarak yapılacak olan yerde eski okulda incelemelerde bulunduk. İlgilerinden dolayı dernek başkanı ve dernek üyeleri ile mahalle halkına ve cami imam hatibine teşekkür ediyorum ” dedi.

KURAN KURSUNU BİRAN ÖNCE AÇMAK İSTİYORUZ

Çakıroğlu Derneği Başkanı Muhammet Kamalak ise “Mahallemizde kuran kursunun mevcut olmaması nedeniyle atıl durumda olan eski ilkokul binasını kurs olarak düzenlemeyi düşündük. Bu düşüncemizi vatandaşlarımız ve cami imamı ile paylaştığımızda çok olumlu tepkiler aldık. Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile irtibata geçerek bu düşüncemizi paylaştık. Olumlu görüş almamız ile birlikte Müftülüğümüze ön başvurumuzu yaptık. Sağ olsun Türkoğlu Müftümüz ve bürokratları mahallemize gelerek gerekli incelemeyi yaparak uygun gördüler. Bizde gerekli çalışmaları hızlı bir şekilde yaparak Kuran Kursunun açılmasını sağlayacağız inşallah” dedi

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz