Türkiye Diyanet Vakfı, Kur’an hediye etmek isteyenle, Kur’an a ihtiyacı olanlar arasında bir köprü vazifesini devam ettirirken yapılan bağışlarla, Türkiye ve yurtdışında 1 milyon kişiye Kur'an-ı Kerim hediye edilmesi hedefleniyor. Yurt içinde ve yurt dışında Kur’an-ı Kerim talebi olanlara, hediyelerin en güzeli ulaştırılmaya devam ediyor. Kampanyaya sahip çıkanların başında bu kez Mehmet Akif Camii görevlileri oldu. Cami Cemaati yardıma destek olmak amacıyla İmam Hatip Cuma Aksoy’un büyük özverisiyle bir araya geldiler ve 4000 adet Kur’anla kampanyaya katkıda bulundular. Katılım belgesini de Dulkadiroğlu Müftüsü Davut Polat’ın elinden aldılar.

ÖLDÜRENİN DE ÖLENİN DE ALLAHUEKBER DEDİĞİ BİR VEKÂLET SAVAŞINI SEYREDİYORUZ’

Dulkadiroğlu Müftüsü Davut Polat, Türkiye Diyanet vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığının Kur’an’ın nurunu dünyanın her köşesine ulaştırmak için başlattığı projenin önemine değindi. Müftü Polat konuşmasında başkanlığın Kur’an hediye etmek isteyenle, Kur’ana ihtiyacı olanlar arasında bir köprü vazifesi gördüğünün altını çizdi. Dulkadiroğlu Müftüsü Davut Polat: “Hediyelerin en güzeli Kur’an-ı Kerim’i hediye ederek Cenab-ı Allah’ın mesajını anlama ve bu vesileyle anlatma noktasında önemli bir hayra vesile oldunuz. Bugün İslam coğrafyası kan ve gözyaşlarıyla dolu. Kimin adına savaştıklarını, ne adına mücadele verdiklerini anlamakta zorlandığımız, öldürenin de, ölenin de Allahuekber dediği bir vekâlet savaşını seyrediyoruz. Maalesef Müslümanlık adına Müslümanlar katlediliyor. Bu hepimizin yüreğini acıtan bir durum. Bu noktada her bir birey inandığı, iman ettiği, okuduğu Kur’an-ı Kerim’den sorumludur. Bu yüzden inandığımız ve iman ettiğimiz Kur’an-ı Kerimi anlamak ve anlatmak çok önemli, bu yüzden yapılan bu çalışma, bağış çok değerli’ dedi.”
Cami İmam hatibi Cuma Aksoy ise bu kampanyayı başlatırken hiç bu kadar beklemediklerini söyledi. İmam hatip Aksoy Cemaatin tam bir samimiyet ile bu kampanyaya destek olduklarını belirterek, “Çok mutluyuz çok sevinçliyiz.”dedi. Program günün anısına Müftü Davut Polat ile personel Şefi Abuzer Dağ, Halil İbrahim Arıkmert, ve Cami İmam hatibi Cuma Aksoy tarafından Hediyem Kur’an olsun kampanyasına katkıda bulunanlara tek tek sertifikaları takdim edildi.
Program hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz