Partinin tabanından yetişmiş biri olan, geçmişte Onikişubat İlçe Başkanlığı görevini başarıyla yerine getiren ve daha sonra devraldığı il başkanlığını 2 yıldan bu yana sürdüren AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, her kesimi kucaklıyor. Görevde olduğu süre boyunca siyasetini nezaket çerçevesinde yapan ve dik duruşu, cesareti, özgüveni, kararlılığıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan Özdemir ile parti yönetimi önümüzdeki günlerde yapılacak AK Parti İl Kongre’sine hazırlanıyor. 24 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılacak olan İl Başkanlığı Kongresi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakışır bir kongre olması için yoğun mesai harcayan Özdemir, büyük kongre öncesi Manşet Gazetesi’ne konuştu. O günün kendileri için çok gurur verici olacağını ifade eden Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın böyle bir süreçte geleceği ve yapacağı konuşmanın çok daha önemli olduğunu vurguladı. Tüm Kahramanmaraşlıları 24 Şubat’taki kongreye davet eden Özdemir, “İnşallah cumhurbaşkanımızın Kahramanmaraş’tan beklentisine yakışır bir miting gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. Ayrıca Özdemir, kongre için gerekli tüm hazırlıkları sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

TÜM HEMŞERİLERİMİZİ DAVET EDİYORUM”
Özdemir, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Cumhurbaşkanımız 24 Şubat saat12.00’da şehrimizde olacak. Bizim için o gün çok gurur verici bir gün olacak. Çünkü davamızın lideri kahraman şehrimize geliyor. Bugün ülkemizin verdiği mücadele Türkiye’de Türk vatandaşlarını ilgilendiren bir mücadele değil. Artık dünyadaki Türkiye’ye kendine umut edinmiş insanların beklentisi olan bir süreç. Dolayısıyla cumhurbaşkanımızın böyle bir süreçte geleceği ve yapacağı konuşma çok daha büyük önem arz ediyor. Bu nedenle bütün hemşerilerimizi cumhurbaşkanımızı dinlemeye davet ediyorum. Çünkü yaptığımız şey sadece bir il kongresi değil aynı zamanda bir miting olacak. Bu mitingde cumhurbaşkanımızın verdiği mücadeleye destek olduklarını göstermeleri için de tüm hemşerilerimizin davet ediyorum.”

HAZIRLIKLAR SON SÜRAT
Kongre için gerekli tüm hazırlıklara devam ettiklerinin bilgisini veren Özdemir, şöyle konuştu: “Kahramanmaraş Terminal binamızın arka tarafında ilk defa kullanacağımız bir salonumuz var. Ama asıl miting spor salonunun hemen dışında yan tarafındaki 50 bin kişilik alanda yapılacak. Şu an burayı hazırlıyoruz. Spor salonunun bağlantı yollarını hazırlıyoruz. Şehrimizde gerekli duyuruları yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın şehrimize geldiğinde zaman zaman istişare etmek istediği 15 Temmuz gazimizi, şehit ailelerimizi, gazilerimizi, vatandaşlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı duyurularla bilgilendiriyoruz. İnşallah cumhurbaşkanımızın Kahramanmaraş’tan beklentisine yakışır bir miting gerçekleştireceğiz.”

DÜNYAYA BİR MESAJ OLACAK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kahramanmaraş’tan dünyaya mesaj vereceğinin altını çizen Özdemir, kentte çok büyük bir beklentinin oluştuğuna dikkat çekti. Özdemir, “Bugün gördüğümüz tabloda ülkemizin kendi sınır güvenliği, kendi geleceği ve aynı zamanda da komşularımızdaki mağdur ve mazlum olmuş insanlar için verdiğimiz bir mücadele var. Bu mücadelenin ekseninde geçecek bir miting olacağını düşünüyorum. Zaten şehrimizden de çok büyük bir beklenti var. Yani insanlar bu mücadeleyi takdir ediyorlar. Ordumuzun Afrin’de verdiği mücadeleye destek verip, çok yakından da takip ediyorlar. Dolayısıyla bu mücadelenin başkomutanı geldiği için bu konuşma yapılacak olan mitingin daha çok bunun üzerinde geçeceğini düşünüyorum. Aynı zamanda da dünyaya bir mesaj olacak. Yani cumhurbaşkanımızın verdiği bu mücadelenin halkı tarafından ne kadar çok desteklendiği de gösterir bir miting olacak. Bu yönüyle çok önemli. Bizde bu mesajın tam yeri olan kahraman şehrimizde bu mesaja bu davaya bu mücadeleye ne kadar destek olduğumuzu göstereceğiz” şeklinde konuştu.

BİZ İŞİMİZİ İYİ YAPMA YÖNÜYLE ENDİŞE TAŞIRIZ”
“Biz işimizi iyi yapma yönüyle endişe taşırız” diyen Özdemir, bulunduğu makamı en iyi şekilde temsil etmek istediğini söyledi. Özdemir, “Bu işi yapıp, yapmamayla ilgili bir tereddüt yâda herhangi bir endişe yaşamıyorum. Bu işi iyi yaptım mı yapmadım mı endişesi taşıyorum. Yani burayı iyi temsil etmek istiyorum. 2 yıldır burada il başkanlığı yapıyorum ve her gelen misafirimize bizimle ilgili eleştirilerinizi bize söyleyebilirsiniz diyorum. Bunu şunu için söyledim; böyle bir makamda bulunmak insana bazen kendisinde olmayan bir güç hissi verebilir. Bu hisse kapılmayalım, doğru hareket edelim, adaletli karar verelim. Burada yanlış yapmayalım. Bizim yaptığımız hatalarla kurumun itibarı zedelenmesin diye çok dikkat ederek bu işi yapmaya çalıştım. Bu süreçte taşıdığım endişe sadece budur. Acaba bu sürece, bu makama zarar verici bir işlem yaptım mı yapmadım mı diye. Yoksa AK Parti’de teşkilatlarda şöyle bir şuur vardır; burada geçen dönem birlikte çalıştığımız birçok ilçe başkanımız bugün yoklar. Ama onlar sizin huzurunuzda davalarının anahtarlarını yeni ilçe başkanlarına teslim ettiler. Hiçbiri de bundan gocunmadı. Dolayısıyla bizde böyle bir endişe hiçbir zaman olmadı. Yani davamızın liderinin bize öğrettiği, aşıladığı en önemli şey budur. Biz hareket ederiz, görev verilirse yaparız, görev verilmediğinde kenarda durur davamızı desteklemeye devam ederiz. Biz işimizi iyi yapma yönüyle endişe taşırız. İnşallah bu endişemizde daim olur” dedi.

2 YILDIR CİDDİ YATIRIMLAR VAR
Kente son 2 yıllık süreçte çok ciddi yatırımların olduğunun altını çizen Özdemir, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Kahramanmaraş’ta son 2 yıldır çok ciddi yatırımlar var. 2 yıldır Kahramanmaraş’ın yatırımlarıyla ilgili artık vatandaşlarımızdan çok şikâyet almıyorum. Çünkü artık görünür binalar ortaya çıkmış. Bu süreçte biz birlik hareket etmeyi, birbirimizi desteklemeyi öğrendik. İkinci bir husus ta Kahramanmaraş neyi, nasıl isteyeceğini daha iyi öğrendi. Ankara’da milletvekillerimiz bu işleri çok iyi takip ediyorlar. Kongremize hem MHP hem de CHP İl Başkanlarımızı davet edeceğiz. Ben CHP Kongresine de katıldım. O arkadaşlarımız şehrimizde bizim gibi düşünen arkadaşlarımız ve ortak noktalarımız var. Bu yönüyle davetimize icabet ederlerse memnun oluruz.”

Haber: Emre AKKIŞ


 

Editör: Mahmut Beyaz