Hayatta dimdik durmak için kesinlikle kendi ayakları üzerinde durulmasının gerektiğini söyleyen Aydoğan, “Benim mücadelem birçok kişiye örnek oldu. Kadın kendi özgürlüğünü kazanabilmek için adım atmalı hatta bu yolda koşmalı” dedi. Kararlılığı sonucunda kendi iş yerini açtığını söyleyen Aydoğan, “Mutluluk hayallerinize kavuşmakla sağlanıyormuş. Ben mutluluğu hayallerime kavuşarak sağladım” şeklinde konuştu.

ÇALIŞARAK GÜÇ ALIYORUM”

Çalışmak bana güç veriyor diyen Aydoğan, “Komşularımın tavsiyesiyle mikro krediyle tanıştım. İlk aldığım kredi 500 TL idi. İlk başta hayallerimdeki dükkânı açamadım. Maddi anlamda yeterli bir miktara sahip değildim o zamanlar. Ürünleri alarak satışı evde yapmaya başladım. Sattığım ürünlerden para kazanmaya başladıkça yenilerini aldım. Bu konuda komşularım bana çok yardımcı oldu. Benden alış veriş yaparak kazancıma kazanç ekledim. Çay bardağı, su bardağı satarak evimin geçimine yardımcı oluyordum. Hem kredi borcumu ödüyordum para kazandıkça. Artık kendi iş yerimi açmalıydım. Bunun için elimden gelen neyse yapmaya çalıştım. Tekrardan kredi aldım ve zücaciye dükkânımı açtım. Kolay değil tabi kendi iş yerini açmak. Mücadele etmek gerek, sabretmek gerek” dedi.

ÇOÇUKLARIM İÇİN MÜCADELE EDİYORUM”

Kendi mahallesinde hizmet vermek insanı daha da mutlu ediyor diyen Aydoğan, “Şuan çok mutluyum. İstediğim işi yapıyorum. Çocuklarım için de elimden geleni yapmak huzur veriyor. Bunun yanında ev geçimine mutlaka katkı sağlamalıydım. Hem kendi sevdiğim işi yapmalıyım hem de eve nasıl katkı sağlarım düşüncesiyle adım attım. İnsanın kendi parasını kazanmak güzel şeymiş. Bir kadın kesinlikle kendi parasını kazanmalı. Elinden geldiğince mücadele etmeli. Kimseye muhtaç olmamalı. Tüm bayanlar elinden geleni yapmalı, kesinlikle boş durmamalı. Çalışınca kendine güveninde tam oluyor. Ben kendi işimi açtıktan sonra kendime tam olarak güvenim geldi. Çalıştıkça gençleştiğimi hissediyorum. Sürekli bir şeyler üretmek istiyorum. Dükkanımda bile oturumken hep bir şeyler yapmak istiyorum. Burada yazın kahveci kaşını yapmayı düşünüyorum. Dükkandaki kalan zamanlarımda onlarla uğraşıp bu yönüyle de ekonomiye katkı sağlamayı düşünüyorum. Boş durmayı sevmiyorum ve bu yüzden boş durmak istemiyorum” şeklinde ifade etti.

DURMAK YOK YOLA DEVAM SLOGANIYLA YOLA ÇIKTIM”

Aydoğan, “İş yerini açarken eşim çok yardımcı oldu. Onun destekleri ve çabasıyla güç buldum. Benim yanımda olduğunu hissettirince çok mutlu oldum. Komsularımın desteği ile bu işi kesinlikle yapmak gerektiğini hissettim. Komşularım hep benim dükkânımdan alışveriş yaptılar destek için. Buradaki mahallemdeki insanları hep tanıyorum. Onlarda kendi iş yerimi açtığımı duyduklarında hem tebrik ettiler hem de kendi işimin patronu olduğum için çok sevindiler. Ben durmak yok yola devam sloganıyla çıktım yola. Amacım elimden gelenin fazlasını yapmak. Huzur buluyorum. Maddi konuda çok rahatladım. En önemlisi kimseye muhtaç olmuyorsunuz. İstediğiniz her şeyi alabiliyor ve yönde hareket ediyorsunuz. Bana göre evde oturan bayanlar mutlaka ekonomik özgürlükleri için mücadele etmeli. Şuan kendi mahallemde verdiğim hizmetten herkes çok memnun. Pes etmeyi düşünmedim hiç. Ben bu zamana kadar evlatlarım için çalıştım onlar için çalışmaya da devam edeceğim, onların mutluluğu, huzuru çok önemli. Anne olmak her şey demektir. Artık kendini değil onların huzurunu düşünürsün. Onlar mutlu olsun diye kışın soğukta yazın sıcakta çalışıp mücadele ediyorum” dedi.

SİZ SADECE HAYAL EDİN VE HAYALLERİNİZİN PEŞİNDEN KOŞUN”

Benim hayalim hep kendi iş yerim olsun kendi mücadelemi vereyim kimseye muhtaç olmayayım düşüncesiydi diyen Aydoğan, “İnanın kalbinizi temiz tutarsanız her şey istediğiniz gibi oluyor. Siz sadece hayal edin ve hayallerinizin peşinden koşun. Benim ilham kaynağım eşim oldu. Her konuda yanımda oldu. Onun destekleriyle güç buldum. Eşim kahveci kaşık yapıp satıyordu önceden benimde ilerdeki hedefim kahveci kaşık dükkânı açmak. Kahramanmaraş'a hizmet etmek, mahallemdeki insanlara hizmet vermek gurur verici bir şey. Bu çalışmalarımın devamı gelecek. Ben ilerledikçe başkalarının ilerlemesinde yardımcı olacağım. İleride çalışma alanlarımı genişledikçe başkalarını iş imkânı sunacağım. Ne olursa olsun pes etmemeli. Mücadeleden dönülmemeli. Çocuklarımın için, evim için ve onların gelecekleri için mücadele etmeye devam edeceğim” dedi.

Haber: Fazilet Çomruk

Editör: Mahmut Beyaz