2016 yılı yatırım programına alınan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Morfoloji Binası için planlama çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Morfoloji binası için etüt çalışmalarının tamamlanmasının ardından en kısa sürede ihaleye çıkılacak.

Ay yıldız şeklinde tasarlanan ve yaklaşık 22 bin metrekare kapalı alana sahip olacak olan Morfoloji kompleksi, 4 kat ve 12 bin 500 metrekare alana sahip Morfoloji Binası ile 9 bin 400 metrekare alana sahip içinde 3 adet 350 kişilik amfi derslik bulunan idari binadan oluşacak. Morfoloji kompleksi içerisinde kantin alanları da yer alacak. KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri’nin Morfoloji Binasına ilişkin görüş ve önerilerini dinledi. KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferas Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Rektör Deveci proje çalışmalarına ilişkin bilgiler verirken, Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin konuya ilişkin talep ve beklentilerini de dikkate alarak, projeyi daha da güzelleştireceklerini ifade etti.
AY VE YILDIZ ŞEKLİNİ ALACAK
KSÜ Avşar Yerleşkesi içerisinde yapımı planlanan Tıp Fakültesi Morfoloji Binası için düşünülen Güzel Sanatlar Fakültesi ve Amfi Tiyatro arasındaki alan, baraja hâkim konumu ve eşsiz dağ manzarası ile dikkat çekiyor. Şehrin birçok noktasından rahatlıkla görülebilir bir alana konumlanan bina üzeri led ışıklarla donatıldığında, Ahir Dağı’ndan ve şehrin yüksek yerlerinden Hilal ve Yıldız şeklinde görünerek Kahramanmaraş’a ve Üniversiteye görsel bir güzellikte katacak. Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nın tamamlanmasıyla Fakülteye alınan öğrenci sayısının da arttırılması hedefleniyor.  KSÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası tamamlandığında yaklaşık 350 kişilik amfi derslikleri ile yarısı yerli yarısı da yabancı (Orta Asya, Balkanlar, Orta Doğu, Afrika vb. ülkelerden) öğrencilerden oluşacak şekilde Tıp öğrencilerinin kontenjanın arttırılması planlanıyor.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz