Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da kış mevsiminden çıkıp, yaz aylarına girdiğimiz şu günler, deyim yerindeyse ‘düğün sezonu’ olarak adlandırılıyordu. Sezonun açılmasıyla birlikte de yeni evlenecek çiftler, düğün öncesi evleri için gerekli olan beyaz eşya gibi ihtiyaçlarını karşılıyordu ve böylelikle ekonomi de bir hareketlilik yaşanıyordu. Fakat tüm dünyayı derinden etkileyen ve 2020 yılına damga vuran yeni tip koronavirüs salgını, sağlıktan ekonomiye, sosyal hayattan siyasete kadar her alanda dengeleri bozdu. Koronavirüs kontrol altına alınmasıyla beraber 1 Haziran’da yeni normal kurallara geçildi. 1 Temmuz’dan itibarende Düğün Salonu gibi pek çok iş yeri açıldı. Düğün salonlarının kapalı olması nedeniyle düğünlerini yapamayan çiftler artık koronavirüs tedbirleri kapsamında düğünlerini yapmaya başladı. Düğün salonlarının açılması beyaz eşyacıdan, halıcıya, pardeciden, gelinlikçiye birçok sektörlerinde hareketlenmesine sebep olurken, mobilyacılarda bu durumdan olumlu yönde etkilendi.

YÜZDE 40 ORANINDA BİR ARTIŞ YAŞANDI”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulununan mobilya satış müdürü Mustafa Sarıgül şu ifadelere yer verdi: satışlarından memnun olduklarını söyledi ve ekledi: “Bakacak olursak 2-3 aydır satışlarımız iyi. Düğün yapan çiftler mobilya satışlarını arttırdı yüzde 40 oranında bir artış yaşandı.

BİZ MAĞAZA OLARAK FİYAT ARTIŞI YAPMADIK”

Koronavirüs birçok sektörü etkiledi, inşallah bu beladan en yakın zamandan kurtuluruz. İlk başlarda bayağı bir sıkıntı yaşadık mağazalara giren çıkan olmadı. İnsanlar tedirgin yaşadı. Pandemiden dolayı firmalar biraz fiyat artışı yaptı ama biz mağaza olarak yapmadık. Şu anda 4 bin 500 liradan başlayan koltuk fiyatlarıyla satışa sunuyoruz.

YAPMADIĞIMIZ CİROLARI YAPTIK”

Cumhuriyet tarihinin en düşük faizli kredi destek paketi açıklandı bu paketin içerisinde konutta olunca yeni evine yeni eşyalar almak isteyenlerde satışlarımızı arttırdı. Bu sebebten geçen seneye dönüp baktığımızda yapmadığımız ciroları yaptık diyebilirim. Bu artış sebebiyle şu an montaj ekiplerimizin randevusu 15 gün dolu.
 

25 BİN TL ÖDEDİĞİ ZAMAN HEPSİNE SAHİP OLABİLİYOR”

Mağazamızda evlenlenmek isteyen çiftlere yatak odası yemek odası koltuk takımı, buz dolabı çamaşır makinası bulaşık makinası ve ankastre set 25 bin lira. Müşterimiz 25 bin TL ödediği zaman hepsine sahip olabiliyor.
 

HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEMEK LAZIM”

İkinci dalga hepimizin korkusu geçmişte yaşanmış bir durum. 1918 İspanya’da yaşanan böyle bir pandemi süreci var. Tarihte ilk dalgada 5 milyon insanın ikinci dalgada 25 milyon insanın öldüğü söyleniyor. Çok üzücü bir durum, tabii ki tarih tekerrürden ibaret. Sonuçta bir bu süreci daha iyi yönetmemiz lazım. Hükümet olarakta yöneticiler olarakta belediyeler olarakta çok görevler düşmekte. Bu sürecin bu kadar fazla bir kırım olmaması, ikinci dalgada insanların etkilenmemesi için tedbirlerin arttırılması insanların normalde sosyal mesafeyi koruması, maskeli çıkmaları, eldiven takmaları, mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamaları bizim için çok önemli bir konu. Her şeyi devletten beklememek lazım biraz da kendilerimiz bu konuda destek gösterip bu süreci çok daha zararsız bir şekilde atlatmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Sonuçta birçok insan diyor ki bu koronavirüse yakalanacak, herkes vücudunun tepkisine göre bu süreci iyi veya kötü geçirecek. İkinci kırım olacak belki üçüncü kırım olacak belki daha farklıları gelecek zamanla. Ondan dolayı her zaman için tedbirli olmakta fayda var.
 

PANDEMİ SÜRECİ ÇOK RİSKLİ BİR SÜREÇTİ”

Pandemi süreci çok riskli bir süreçti. İnsanlar gerçekten bu konuda birçok insanımız duyarlı davrandı. Özellikle devletimizin almış olduğu kararlara uymaya çalıştılar. Bunun yanı sıra önemsemeyen vatandaşlarımız da çok fazlaydı. Biz bunları ısrarla kınıyorduk, illa ki pandemiye uyun bunlar yanlış ama gerçekten alınan tedbirler çok çok acil ve hızlı olduğu için ülkemiz bu konuda başarılı bir sınav geçirdi.”
 

Editör: Mahmut Beyaz