Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin’de yürüttüğü ‘Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçiklere moral ve destek vermek için yazdıkları mektupları yerine ulaştırmak üzere Onikişubat İlçe Jandarma Komutanlığı’na teslim eden Albayrak İlkokulu öğrencileri, minik kalpleriyle büyük bir organizasyona imza attı. Öğretmenleri öncülüğünde ellerinde Türk bayrakları ve “Kahramanmaraş sizinle gurur duyuyor”, “Zeytin Dalı Harekatı’nın yiğit evlatları”, “Kimsesizlerin kimsesi yiğitler” yazılı pankartlarla İlçe Jandarma Komutanlığı’na giden minikleri, Onikişubat İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tayfun Atakut ve personeli karşıladı. Ellerindeki mektupları Afrin’de görev yapan askerlere ulaştırmak üzere İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tayfun Atakut’a teslim eden öğrenciler, tekbir getirerek “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları da attı. Jandarma araçlarına da binme fırsatı yakalayan öğrenciler, daha sonra asker ağabeyleriyle birlikte komando marşını söyledi. Komandolara komando yemini etmelerini söyleyen Atakut, öğrencilere askerlerin dediklerini tekrar etmesini istedi. Daha sonra komandolarla birlikte komando yemini eden öğrencilerin performansı tüyleri diken diken etti. Öğrenciler yemini eksiksiz ve gür bir sesle söylemesi komandoları da şaşırttı.

ASKERLERİMİZE MORAL VERDİK”

Ziyaret sonunda bir açıklama yapan Albayrak İlkokulu Müdürü İsa Yıldız, Afrin’deki Mehmetçiğe destek olma adına ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, “Öğrenci ve öğretmenlerimizle beraber karınca kararınca Mehmetçik Vakfı’na küçük bir de bağış yaptık. Özellikle asker ve öğrencilerimize moral ve motivasyon verebilmek için ziyarette bulunduk. Ordumuza başarılar diliyoruz” dedi.

Onikişubat İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tayfun Atakut ise ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek öğrencilere ve beraberindeki öğretmenlerine teşekkür etti.

Öğrenciler ise Mehmetçikleri çok sevdiklerini ve Afrin’den sağ salim zaferle dönmeleri için dua ettiklerini söyledi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz