Görmeden sevebilme duygusunun en büyük kanıtı olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82’nci yılında küçük kalplerde sevgi dolu mesajlarla anıldı. Sadece okullarda aşılanmayan Atatürk sevgisi, doğumundan itibaren her Türk evladının damarlarında ki kanda dolaşıyor. Covıd-19 salgını nedeniyle evlerinde eğitim hayatlarını sürdüren gelecek nesiller Türkiye’yi yasa boğan bugünü unutmayarak, kalplerdeki sevgi sözcüklerini dillerine döktü.

HABABAM SINIFI BU DUYGUNUN KANITI OLDU

Milyonları güldüren yıllar geçse de hala ilk gün ki heyecanla izlenen Hababam Sınıfı filminde dahi haylaz olmalarına rağmen Atatürk’e olan sevgiden ve minnet duygusundan asla taviz verilmeyeceği gösterilirken filmin Atatürk sahnesi bu duygunun en büyük kanıtı oldu.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Mustafa Kemal Atatürk, büyük güçlerin paylaşım savaşlarının sonucu olarak imparatorlukların yerlerini ulus devletlere bırakmaya başladığı bir dönemde dünyaya gelir. Gençlik yılları, bir imparatorluk olan Osmanlı ülkesinin sürekli toprak kaybetmesiyle yaşanan hayal kırıklıklarıyla geçer. Birinci Dünya Savaşı sonrası, Osmanlı’nın başkenti İstanbul işgal edilince, Anadolu’da yeni bir milli hareketin doğuş sancıları başlar. Atatürk, müfettiş olarak gönderildiği Samsun’dan başlayarak Anadolu’daki milli direnişin örgütlenmesine ve Ankara’da bağımsızlık mücadelesi verecek bir meclisin kurulmasına önderlik eder. Meclisin oylarıyla Başkomutanlık ünvanı alır. İstiklal Harbi’nin kazanılmasıyla Gazi Mustafa Kemal unvanıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Reis-i Cumhur’u olur.
10 Kasım 1938’de karaciğer rahatsızlığı nedeniyle İstanbul’da hayata gözlerini yumar.

İşte miniklerin kalplerinde ki Atatürk’e olan sevgi  dolu mesajları:


 

Nefise Ceylan Deveboynu:

10 Kasım sabahı saat 09:05 geçe durur hayat tüm ülkede. Çünkü atamızın ölüm yıl dönümünde onu bir kez daha anarız her yerde. Eğer Atamız yaşasaydı ona teşekkür etmek isterdim. Vatanımızı düşmanlardan kurtardığı için ve bizlere bayram hediye ettiği için. Ama ben de ona teşekkürümü çok başarılı olarak yapacağım. Çünkü Atamız ve kahraman ordumuz ne kadar çok zor kurtardı bu vatanı. Bende elimden geleni yapacağım.


 

Arslan Deveboynu:

Geldi çattı yine yılın en hüzünlü günü. 10 Kasım sabahı saat 09’u 5 geçe atamız dünyaya gözlerini yumdu. Her milletin bir önderi vardır. Mustafa Kemal Atatürk,  ise Türk milletinin önderidir. 57 yıllık yaşamına; 11 savaş, 24 madalya, 7 nişan, 15 kitap ve koskoca bir ülke sığdırmıştır. Bizlere düşen onun fikirlerinin ışığında, yaptıklarının izinde ülkemizi daha iyi yerlere taşımaktır. Benim için Atatürk demek, en zor zamanlarda bile vazgeçmemek demektir.  İşte bizlerde hiçbir zaman vazgeçmeden istikrarla çalışmalıyız. Atatürk’ün bizlere emanet verdiği Türkiye Cumhuriyeti ile asla ölmedi.

Ecrin Çokak:

Büyük lider olan Mustafa Kemal Atatürk’ün biz küçüklere emanet ettiği bu ülke için her daim iyi şeyler yapacağıma söz veriyorum. Atatürk’ü çok seviyorum. Ona her zaman minnet borçluyuz. Biz Atatürk sevgisini sadece okullarda değil, doğduğumuz andan itibaren öğreniyoruz. Canımız Ata’mız bizlere çok güzel bir dünya armağan bıraktı. Kendisini çok seviyorum.  O şimdi uyusa da benim bu sözlerimi duyacaktır buna inanıyorum sevgili Ata’mızı buradan kocaman öpüyorum.

Mina Tunçdöken:
Mustafa Kemal Atatürk ve askerlerimiz sayesinde ülkemiz düşman işgalinden kurtuldu. Cumhuriyet kuruldu, ülkemiz bağımsızlığını tüm dünyaya duyurdu. Biz Türk çocukları ona çok şey borçluyuz. Dünyada onun gibi bir lider yok. Ülkesini ve biz çocukları çok severdi. O yüzden bu ülkeyi bize emanet etti. Onu  hiç unutmayacağız, hep minnetle anacağız.

Ebrar Yeniköy:
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı sevgi ve özlemle anıyoruz. Kendisine bizlere bu güzel ülkeyi bıraktığı için teşekkür ediyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk daima kalbimizde.

Merve Dülek:
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıl dönümünde saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ve askerlerimiz sayesinde ülkemiz düşman işgalinden kurtuldu. Cumhuriyet kuruldu. Ülkesini ve biz çocukları bıraktı. Atatürk biz çocukları çok severdi o yüzden ülkemizi biz çocuklara armağan etti Ne Mutlu Türküm diyene!

Osman Buğra Beyaz:
Mustafa Kemal Atatürk ve askerlerimiz sayesinde ülkemiz düşman işgalinden kurtuldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıl dönümünde saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Atamız ve kahraman ordumuz ne kadar çok zor kurtardı bu vatanı. Bende  bize bıraktığı bu emaneti en üst seviyelere taşımak için elimden geleni yapacağım. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyorum.

Şevval Sıla Karagöz:
Kurtarıcımız ve Kurucumuz Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, bedenen aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde bağlılıkla ve saygıyla anıyoruz. İnsan, kalbi attıkça değil, kalpler onun için attıkça yaşar. Ülkemizin ve Bankamızın kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı bu vatanı en iyi şekilde koruyacağıma söz veriyorum.

Editör: Mahmut Beyaz