Türkoğlu İlçesi'nde, sağ kulağı doğuştan kısmen olmayan ve beynindeki tümörden dolayı sağ gözbebeği diğerine göre büyük olan ilkokul 1'inci sınıf öğrencisi 6 yaşındaki Taha Gündeş, ameliyat olup sağlığına kavuşmak istiyor.

Yeni Mahalle'de oturan 3 çocuklu Rıdvan ve Emine Gündeş çiftinin ortanca çocuğu Taha, sağ kulağı kapalı, kepçesinin bir bölümü olmadan ve beynindeki kitleden dolayı sağ gözbebeği soldakine oranla daha büyük olarak dünyaya geldi. Ailesinin defalarca Adana, Ankara Gaziantep ve Kahramanmaraş'taki hastanelere tedaviye götürdüğü Taha Gündeş'in bulunduğu yaşta, kulağıyla ilgili Microtia ameliyatı olması gerekiyor. Ancak, Taha'nın kaporta ustası olan babası Rıdvan Gündeş, otomobilini satıp sonrasında bankadan kredi kullanarak oğlunun tedavi masraflarına harcadığı için Microtia ve göz ameliyatlarını yapacak parası olmadığını söyledi.

KAPORTA USTASI BABA İŞSİZ
Şu anda işsiz olan ve kirada oturan Rıdvan Gündeş, 10 bin doğumda bir görülen oğlunun hastalığını atlatması için tedavi yaşının geçmemesi gerektiğini söyledi. Oğluna yardım edilmesini isteyen Gündeş, şöyle dedi:

"Ben 3 çocuk babasıyım. Taha anneden doğma beyninde kitle var ve kulağı yok. Çocuğumuz için elimizden gelen her şeyi yaptım. Arabamı sattım, evimi sattım sonuç alamadık. 6 yaşında ameliyat olması gerektiğini söylediler. Şuan ben bir baba olarak görevimi yerine getiremiyorum. Çocuğumun ameliyat yaşı geçiyor. Kaportacıydım, ciğerlerimdeki rahatsızlıktan dolayı yaklaşık 3 yıldan beri işimi yapamıyorum. Son 5 aydan beri işsizim, iş bulamadım. Eski toplayarak geçimimi sağlıyorum. Çocuğum için borçlandım. Çocuğum okula adapte olamıyor. Arkadaşları dalga geçiyor. O da ağladığı zaman gözü daha da büyüyor. Kendim için değil, çocuğumun sağlığı için bir baba olarak yardım istiyorum. Devlet yetkililerimiz, hayırseverlerimiz bize yardımcı olursa seviniriz."

TAHA GECE UYURKEN GÖZLERİNİ KAPATAMIYOR
Anne Emine Gündeş ise oğlunun uyurken gözünü kapatamadığı için kapaklarını bantla kapattığını anlatarak, "Kulağın okul çağındayken ameliyat edilmesi gerektiğini söylemişti doktorlar. Ama biz hala ameliyat yaptıramadık. Çocuğumuzun ameliyat olmasını istiyoruz. Ameliyatını yaptıramadık, oklu çağı geldi. Okulda psikolojisi bozuluyor, derslerine çalışamıyor. Sürekli ağlıyor, gözbebeği büyüyor. Gece Taha'nın uyumasında problem yaşıyoruz. Ağlayarak uyuyor, kalkıp oturuyor. Ağladığında gözbebeği büyüyor. Göz kapağını tamamen kapatamadığı için gözbebeğinde kuruma oluyor. Biz kendimiz gözlerini gece bandajla kapatıyoruz. Bu da psikolojisini bozuyor. Okula gitmek istemediğini söylüyor" diye konuştu.

BÜYÜYÜNCE DOKTOR OLMAK İSTİYOR
Gözü büyük olduğu için arkadaşlarının okulda kendisiyle dalga geçtiğini söyleyen Taha da, tedavi olup sağlığına kavuşmak istediğini ifade ederek, "Ben ilkokula gidiyorum. Benim kulağım kapalı, herkes benimle dalga geçiyor. Ameliyat olmam gerek. Derslerime çalışamıyorum. Dalga geçiyorlar. Bir gözü küçük, bir gözü büyük diyorlar. Ben de utanıyorum. Büyüyünce doktor olacağım, hastaları iyileştireceğim. Kulağımın iyileşmesini istiyorum" diye konuştu.
Haber: Şenol Güneş

Editör: Mahmut Beyaz