48 kız- erkek 4-6 Yaş Malik Ejder Kur’an Kursu’nun minik yürekleri bir ay içerisinde harçlıklarından biriktirdikleri kumbaralarını bu kez de Afrin'de görevli Kahraman Mehmetçiğimizin moral ve motivasyonun en üst seviyeye gelmesi için açtı. 4-6 Yaş Malik Ejder Kur’an Kursu öğrencileri İlçe Müftülüğüne gelerek Kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkların Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Mehmetçiğe gönderilmesi için Vakıf görevlisine teslim ederek yardımda bulundular.

ÇOCUKLARIMIZIN YARDIMI ÇOK ÖNEMLİ”

Duygu dolu anların yaşandığı yardımda konuşan İl Müftüsü Celal Sürgeç İhtiyaç sahiplerine yardım etmenin çok güzel bir davranış olduğunu söyledi. Müftü Sürgeç çocuk diliyle yaptığı konuşmasında; “Peygamberimiz yardım eden insanları çok severmiş. Müslüman Müslüman’ın kardeşidir, ona yardım eder, onu sıkıntıdan kurtarır demiştir. Ve peygamberimiz siz çocukları çok seviyormuş biliyor musunuz? Bir çocuğun kuşu öldüğünde onun taziyesine gelmiş ve ona bir kuş hediye etmiş. Onun için Peygamberimizin çok sevdiği siz çocukların hediyesi, yardımı bizim için çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

MİNİK KALPLERİYLE BÜYÜK İŞ YAPTILAR”

Kur’an Kursu öğrencilerinin minik kalpleriyle büyük bir iş yaptıklarını dile getiren Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat ise, “Bu yavrularımız kendileri küçük ama yapmış oldukları iş çok büyük. Başta kendilerine, Öğreticilerine, ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.

30 GÜN BOYUNCA SABIRLA DOLDURDUK”

Kurs Yöneticisi Ümmü Gülsüm Tekiş’de yaptığı açıklamada, “Biz Malik Ejder Kuran Kursu (kreş)olarak çocuklarımızla Afrin’deki askerlerimize ve yardıma muhtaç insanlara yardım amaçlı kumbara yaptık. 30 gün sabırla içlerini doldurduk bu günde 48 çocuğumuzla beraber Jandarma İl Komutanlığına vermek üzere vakıf görevlimize teslim ettik. Çok mutluyuz çok gururluyuz” açıklamalarında bulundu.

Program sonunda İl Müftüsü Celal Sürgeç, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat, örnek davranışlarıyla askerlere yardımda bulunan öğrencilere hediye takdim etti.

Teslim törenine İl Müftüsü Celal Sürgeç, Dulkadiroğlu Müftüsü Davut Polat, Şube Müdürü İlyas Hennep, TDV görevlileri, öğrenciler ve Malik Ejder Kur’an Kursu Yöneticisi Ümmü Gülsüm Tekiş, öğreticiler Sema Nacar, Tuğba Türk, Hatice Kübra Kaya katıldı.

(Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz