Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyaya teşriflerinin 1446. Yıldönümü münasebetiyle Kahramanmaraş’ta bir ilke imza atıldı. 4-6 yaş grubu Kuran Kursu ve Anaokulu öğrencileri birbirinden güzel giysi ve gösterileriyle büyük beğeni topladı, programa ilgi de yoğun oldu. Derdimendede Kur’an Kursu öğreticisi Hifa Nesrin Hanzade’nin sunduğu, programa; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, İl Müftüsü Celal Sürgeç, İl Müftü yardımcısı Fırat Kahraman, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat, İl Müftülüğü Şube Müdürü İlyas Hannep, İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Ayşe Mernuş Tepebaşı ile çocuklar ve aileleri katıldı. Mehmet Akif Ersoy Kültür merkezinde yapılan program ‘şimdi arkanıza yaslanın bizi seyre dalın’ diyen Süreyya Güneş anaokulu öğrencisi Irmak Özdemir’in “Hoş geldiniz” adlı açılış şiiriyle başladı. Şehit Fatih Gök Anaokulu öğrencisi Muhammed sandal’ın Kur’an tilaveti dinleyenleri duygulandırdı.

AK PARTİNİN EN BÜYÜK HEDEFLERİNDEN BİRİSİ ÇOCUKLARIMIZ’

Kahramanmaraş eski müftüsü ve AK Parti Milletvekili İmran Kılıç burada yaptığı konuşma da “Çocuklarımızı sevmeyi, onlara merhametle davranmayı Efendimizden (s.a.v) öğrendik” dedi. Milletvekili Kılıç; “Çocuklar bizim geleceğimizdir, göz nurumuzdur, en büyük zenginliğimizdir. Çocuklarımıza karşı görevlerimiz var. Bu görevlerimizin neler olduğu hususunda siz hocalarımız toplumumuzu da eğitiyor, çocuklarımıza da örneklik teşkil ediyor, onlara öretiyorsunuz. Bizde AK Parti hükümetleri olarak en temel hedeflerimizden birisi çocuklarımızın eğitimini donanımını sağlıklı bir şekilde yetiştirilmeleri ve onların yarına hazırlanmaları ve yarınlarımızı, geleceğimizi güvenli bir şekilde onlara teslim etmemizdir. Önümüzdeki en büyük tehlike insanlarımızın yaşlanması geleceğimizin, neslimizin yaşlanmasıyla yüz yüze oluşumuzdur” şeklinde konuştu.

O GELİYOR

Program, Çocuklarla ilgi hazırlanan hadis slaytı gösterimiyle devam etti. Daha sonra Menekşe Anaokulu öğrencileri ezberledikleri hadisleri sırasıyla okudular. Minik öğrencilerden bazıları okuyacaklarını unutsalar da izleyicilerin tebessümleriyle büyük alkış aldılar. Şehit Fatih Gök Anaokulu öğrenci topluluğu “Teşekkür ederim Allah’ım” ilahisini el hareketleriyle dinleyenlere sundular. Habibe Gümüşer Anaokulu öğrencileri; Özlem Gölpınar, Şükrü Efe Kuzugüden, İbrahim İncioğlu, Ahmet Sinan Köse, Fatma Ecrin Narlı ve Reyyan Çakıroğlu okudukları Sakarya Şiiriyle beğeni topladı. Onikişubat İlçe Müftülüğü bünyesinde Ömer - Nimet Küçükönder 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencileri canlandırdıkları “Kelebek Dramasıyla” büyük alkış aldılar. Şehit Fatih Gök Anaokulundan iki kız öğrencinin kısa sürelerden okuması ardından, program Süreyya Güneş Anaokulu öğrencilerinin “Bir Gül Aldım Elime, Kokladım Muhammed Diye” adlı çocuk ilahisiyle deva etti. Öğrencilerin yemek duasını dramayla yapmaları büyük beğeni topladı. Menekşe Anaokulu öğrencileri Semazen gösterimi ve yöresel kıyafetlerle okudukları 571 İlahisiyle büyük alkış aldı. Programda en büyük beğenilerden birini de Onikişubat Müftülüğüne bağlı Ömer-Nimet Küçükönder Kur’an Kursu öğrencilerince yapılan “doğruluk draması” aldı. Malik Ejder Anaokulu öğrencileri İsmail Köse, Ahmet Balaban, İrem Kurt, Elifnaz Dokur kısa süreler okudular. Menekşe Anaokulu öğrencilerince “O geliyor” rondu gösterimi renkli ve duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Programda İl Müftüsü Celal Sürgeç kucağındaki kız çocuğu ile selamlaması enstantanelere yansıdı, ilgi odağı oldu. Program Osman Sadi Kazancı yatılı hafızlık Kız Kur’an Kursu öğrencisi Elifnur Anğın’ın 18 yaş altı Kur’an-ı güzel okuma yarışmasında Onikişubat birinciliği, İl birinciliği ve akabinde Kayseri de yapılan yarışmada Bölge birincisi olması dolayısıyla, Elifnur Anğın, kurs yöneticisi Necla Altun ile Emine Savan İl Müftüsü Celal Sürgeç tarafından ödüllendirildi. 3 Mayısta Ankara da yapılacak olan Türkiye finali ön elemelerine İlimizi temsil edecek olan bölge birincisi Elifnur Anğın burada kapanış Kur’an tilavetinde bulundu. İl Müftüsü Celal Sürgeç, Elifnur Anğına başarısından dolayı teşekkür etti, kendisinden Türkiye birinciliğini beklediklerini söyledi. Müftü Sürgeç kurs müdiresi Necla Altun ve Emine Savan’a da teşekkür belgesi takdimin bulundu.
Program tüm öğrencilere protokolün hediye takdimiyle son buldu.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz