Uzun yıllardır yapılan çalışmaların ardından klasik milli piyango biletleri dijital ortama geçti. Artık, bayilerde dijital makinelerde oynatılabilen on numara, süper loto, şans oyunları gibi yılbaşı ve diğer özel günlerde çekilen milli piyango biletleri de, dijital makineler de oynatılabilecek. Uygulama, sadece sayısal bayilerinde değil, seyyar bayilere verilen mobil el terminalleriyle de gerçekleştirilecek.

KLASİK BİLETLER ORTADAN KALKACAK”
Konuyla ilgili konuşan Milli Piyango seyyar bayiliği yapan Adem Ülger, “Teknolojinin değişimiyle birlikte, idare de bu gelişime ayak uydurmak için milli piyango biletlerinin dijital ortama geçişi yönünde çalışmalar başlatmıştı. Çalışmalar kapsamında bu yıl içerisinde klasik milli piyango biletlerinin yüzde 30-40’ı makinelere yüklendi. Seyyar bayilere verilen mobil el terminallerinde milli piyango biletlerinin dışında, sayısal bayilerinde oynanan şans oyunları da oynatılabilecek. Bu uygulama ile klasik biletler ortadan kalkacak. Ancak biz, en azından yılbaşında oynanan milli piyangonun klasik bilet olarak kalması beklentisindeyiz. Çünkü yılbaşı çekilişi uzun yıllardır var olan bir gelenek. Dolayısıyla yılbaşı biletinin klasik bilet olarak kalması daha iyi olacaktır. Klasik piyango biletini oynatan sayısal bayiler bu işten memnun kalacak. Bununla birlikte, şu an kazıkazan ve diğer klasik bilet satan seyyar bayiler açısından da olumlu olacak. Ayrıca, mobil el terminalleriyle seyyar bayilerin de şans oyunları oynatabilmesi söz konusu olacak. Bu da bir gelir artışı sağlayabilecek” dedi.

UYGULAMANIN BİZE AVANTAJI OLUR”
Uygulamanın kendilerine bir avantaj getirebileceğinden söz eden Ülger, son olarak şunları kaydetti: “Bununla birlikte diğer sayısal oyunlarını da mobil el terminallerinde oynatabilirsek, bu uygulamanın bize avantajı olur. Dijital ortamda oynanan şans oyunlarındaki kâr marjları, normal klasik biletin kâr marjına göre düşüktür. Yılbaşı biletleri en ücra köşelere kadar gidiyor. Bizim insanımız bu geleneğe alıştığı için bu biletlerin dijital makinelerde oynanması onları tatmin etmeyecektir. Bu nedenle yılbaşı biletinin klasik bilet şeklinde devam etmesi beklentisindeyiz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz