Kahramanmaraş Milli Mücadelesi kahramanı Arslan Bey’in adını ve anısını yaşatmak amacıyla Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Senatosu tarafından Göksun Meslek Yüksekokulu’nun içinde bulunduğu yerleşkeye “ Göksun Arslanbey Yerleşkesi”, yüksekokul içerisindeki konferans salonuna da “Arslanbey Konferans Salonu” adı verildi.

KSÜ Göksun Arslanbey Yerleşkesi, Arslanbey Konferans Salonu’nun açılış kurdelesini Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muharrem Erantepli, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Göksun Kaymakamı Cengiz Ayhan, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Göksun Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çitil ve Arslan Bey’in oğlu Mahmut Toğuz birlikte kesti. Göksun Arslanbey Yerleşkesi ve Arslanbey Konferans Salonu Açılış Töreni açılış konuşmasını Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer yaptı. “Arslan Bey’in manevi mevcudiyetinin temsil ettiği o yüksek değer, her birimizin, ben dâhil olmak üzere şahsında bütünlenmiştir” diyen Vali Güvençer, “Bu yüksek değeri hatırlayarak, Göksun Meslek Yüksekokulu yerleşkesine Arslan Bey’in ismini vermek gibi bir âlicenaplığı gösteren, her şeyden önce bu ihtiyacı hisseden, duyumsayan, görev bilen, sonrasında da tereddütsüzce gereğini yerine getiren Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemize, üniversitenin tüzel kişiliğine, senatosuna ve saygı değer Rektörüme hepimiz adına, sadece Kahramanmaraşlılar, sadece Göksunlular adına değil, bu kıymetli insanların, bu değerin gerçek sahibi Türk Milleti, Türk Devleti adına, sadece bugün değil; dün, bugün ve yarında samimi teşekkürlerimi ifade ediyorum” diye konuştu.
'KEŞKE KAFKASYA’DA KÖYÜMDE SIĞIR ÇOBANI OLSAYDIM'
KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ise konuşmasına Arslan Bey’i oğlu Mahmut Toğuz’un şahsında selamlayarak başladı. Kahramanmaraş Milli Mücadelesi’ne liderlik eden Arslan Bey’in adını sonsuza kadar yaşatacak böyle bir adımı atmaktan mutluluk duyduklarını belirten Rektör Deveci, “Milli mücadelede de, bilimsel mücadelede de hangi mücadelede olursa olsun, zaman zaman insanlara bıkkınlıklar gelebilir, zaman zaman içinde bulunduğu durumdan şikâyet edebilir. Bunu Arslan Bey’de de görüyoruz. Zaman zaman yaşadıklarını kabullenemeyerek ‘keşke Kafkasya’da köyümde sığır çobanı olsaydım’ dediği olmuştur. Ama biz mücadeleyi hiç bırakmayacağız, çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız. Ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine, eninde sonunda inşallah elbirliğiyle, kimimiz savaş meydanlarında, kimimiz bilimsel alanlarda, kimimizde adaletli ve hakkaniyetli yönetimde ülkemizi belli bir yere taşıyacağız. Bu inançla hepinizi saygı ile selamlıyorum” diye konuştu. Törende Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ve Göksun Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çitil de birer selamlama konuşması yaparken, Arslan Bey’in insani yönünü hayatından kesitlerle oğlu Mahmut Toğuz katılımcılarla paylaştı. Arslan Bey’in Maraş Milli Mücadelesi liderliği ve ona bu konuma getiren tarihsel süreci KSÜ Tarih Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Halil Aygan anlattı.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz