Başkan Fatih Mehmet Erkoç’un önem verdiği projelerin başında gelen ve Büyükşehir Belediye Hizmet Binası yanında yapımına başlanan Milli İrade Meydanı’nda çalışmalar aralıksız sürüyor. Kısa sürede önemli mesafe kat edilen Milli İrade Meydanı’nda geçtiğimiz günlerde Başkan Erkoç’un katılımıyla otopark alanı hizmete açılmıştı. Otopark ve meydanın yanı sıra Kahramanmaraşlı hayırsever bir vatandaşın katkılarıyla yapılan Milli İrade Meydanı içerisindeki camide de neredeyse sona yaklaşıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin koordinesinde devam edilen cami inşaatı hakkında bilgi veren Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Mustafa Aksel Abacıoğlu, “Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un seçim projesi olan Milli İrade Meydanı Otoparkı ve Meydan Projesi’ni bitirmenin artık mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Cami inşaatının şu an için çok güzel gittiğini belirten Abacıoğlu, bu caminin çevredeki esnaf ve vatandaşların talepleri doğrultusunda yaptırıldığını kaydetti.

MEYDANIN ÜST YAPISI ORTAYA ÇIKTI”
Çalışmalarda sona gelinen meydanın artık üst yapısının da ortaya çıktığını dile getiren Abacıoğlu, “Bu meydan projesi zaten baştan beri başkanımızın vaat ettiği gibi hem geniş bir meydanı olan hem içerisinde sosyal donatıları olan hem altının otopark olduğu hem ibadethanesinin de içerisinde düşünüldüğü ve teraslarının olduğu, camiden çıkan insanların dinlenebileceği bir kış bahçesi gibi alanın olduğu bir projeydi. Bu projemiz yüzde 90-95 seviyelerine geldi. Otoparkımızı geçtiğimiz günlerde başkanımız açmıştı. Şu anda otoparkımız halkımızın hizmetine girdi. Tabii bununla beraber meydanın artık üst yapısı da ortaya çıktı. Yakında kitap görünüşlü bir kafe görüntüsü olacak” şeklinde konuştu.

BAŞKANIMIZ MEYDANIN TASARIMINDA CAMİYİ ÇOK ÖNDE TUTTU”
Başkan Erkoç’un meydanın tasarımında camiyi önde tuttuğunu anlatan Abacıoğlu, caminin normal kapasitesinin 850 kişilik olduğunu ancak meydanla birlikte bu kapasitenin 10 bini bulabileceğini söyledi. Abacıoğlu, “Camimiz bir hayırseverimiz tarafından yaptırılmaktadır. Müftülüğümüzle beraber buranın koordinasyonunun içerisindeyiz. Tabii şimdi burası bir hayırsever ile hareket ettiği için camimizin de inşaat hızı gayet güzel gidiyor. Başkanımız meydanın tasarımında camiyi çok önde tuttu. Buradaki söylemek istediğimiz şu; burada yakın bölgede cami yok. En yakın camiler 200-300 metre ileride ve bu cami çevredeki esnafların talepleri doğrultusunda planlandı. Bulunduğumuz cami 850 kişilik. Caminin bulunduğu yer özellikle seçilmiş bir mekân. Burada camiden çıkan kişiler meydana doğru yayılaraktan 10 bin kişinin namaz kılabileceği bir yer haline geliyor. İbadetlerdeki özel günlerde meydanın tamamen dolacağını düşünüyor ve planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

OSMANLI MİMARİSİYLE MODERN MİMARİNİN BİRLEŞİMİNDEN OLUŞACAK”
“Caminin dış görüntüsü Osmanlı mimarisiyle modern mimarinin birleşiminden oluşmaktadır” diyen Abacıoğlu, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Allah nasip ederse inşallah önümüzdeki yıl içerisinde camimiz tamamlanmış olacak ve başkanımız camiyi halkımızın hizmetine sunacak.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz