Türkiye siyasetinin temel yapı taşlarını döşeyen merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 7. Yıldönümünde Kahramanmaraş’ta da bir dizi programlarla anıldı. Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Erbakan Hocayı Anma Programı’, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa başta 21. Dönem Milletvekili Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Mustafa Geçer’in yanı sıra Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Erkan Pınarbaşı ve çok sayıda partili katıldı.

EN BÜYÜK PROJESİ YERLİ VE MİLLİ KALKINMADIR”

‘Erbakan Hoca’yı Anma Programı’nın açılış konuşması Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Erkan Pınarbaşı yaptı. Erbakan Hoca’nın dünya ve Türkiye siyasetinde derin izler bıraktığının altını çizen Pınarbaşı, “Doğunun ve Batının çocukları saf saf namaza durana kadar Milli Görüş davası çalışmaya devam edecektir” dedi. Milli görüş davasının insanlık tarihi ile özdeş olduğunu belirten Pınarbaşı, Erbakan Hoca’nın Türkiye ekonomisini tekrar ayağa kaldırmak için ağır sanayi hamlesi ve birçok alanda yenilikler getirdiğini ifade etti. Başkan Pınarbaşı açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Toplantımıza iştiraklerinden dolayı bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Milli görüş davası insanlığın başlangıcından bu yana temeli olan bir davadır. İnsanlığın başlangıcı Hazreti Adem’den bu yana Hak ile Batıl davası nasıl devam ediyorsa, Milli görüş davası da bugüne kadar geldiği gibi bugünden sonra da devam edecektir. Herşeyin bittiği bir dönemde rahmetli hocamız adeta kendisini ortaya koyarak tırnakları ile kazıdığı bu davayı bugünlere getirmiştir. Bütün kınamalara rağmen davasına sadık kalan ve bu yolda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Erbakan Hoca hiç arkasına bakmadı çünkü büyük liderler hiçbir zaman arkasına bakmazdı. Bizim gayemiz 80 milyon vatan evladının ve yeryüzünde yaşayan bütün insanlığın saadeti için çalışıyoruz demişti. Her şeyin bittiği bir dönemde ahlak ve maneviyat bayrağını dayandırarak bu milletin asıl gücü olan imanlı evlatlarını yetiştirdi ve bugünlere geldik. Hocamızın bizden istediği en önemli ilkelerden bir tanesi heyecandı. Biz genç bir teşkilat ve yönetim kurarak hocamızın bu söylemine katkıda bulunduk ve bulunmaya da devam edeceğiz. Hocamız yaptığı çalışmalar ile bütün dikeyleri yatay hale getirdi. Muhterem kardeşlerimiz bizler sadıklar ile birlikte bu davayı hiçbir zaman terk etmedik ve terk etmeyeceğiz. Rabbim bizleri bu davada ayaklarımızı sabit kılsın. Yeni bir Dünya’nın kurulmasına kadar çalışmaya devam edeceğiz. Erbakan hocamız görevini yaptı ve ahirete intikal etti. O görevini yaptıktan sonra asıl görev bize düşüyor. Asıl görev yeni bir dünya kurma görevi bize düşüyor. Hocamız bize ‘Gençler sizden bir şey istiyorum, Heyecan, Heyecan, Heyecan’ derken bugün Ezilen coğrafyaların mazlum çocukları için heyecan istiyordu. Biz heyecanlıyız ve davamızdan dönmeyeceğiz. Bizler çalışacağız gayret edeceğiz bu davayı istenildiği noktaya getireceğiz. Afrin’de Şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar, Kalanlara başsağlığı diliyorum.”

ERBAKAN HOCA DÜNYA LİDERİYDİ”

21. Dönem Milletvekili Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Mustafa Geçer ise günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın, dünya siyasetini yönlendirebilecek kadar zeki ve profesyonel bir siyasetçi olduğunu belirtti. Erbakan Hoca’nın cenazesine dünyanın dört bir yanından önemli mevkilerde kişilerin geldiğini belirten Geçer, Türkiye’nin siyasi anlamda idol olarak Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı örnek alması gerektiğini vurguladı. Geçer, “Merhum hocamızın aramızdan ayrılışının 7. Yıldönümünü anmak üzere burada bulunmaktayız. Hocamıza ve tüm geçmişlerimize, Mehmetçiklerimize Şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Erbakan Hocamız, Türkiye’de çığır açmış liderlerden biridir. Alışılmış öğretilmiş politikaların dışında yerli ve milli tarzı tekrar gündeme getirerek düşünce yapımızı tekrar canlandırmış bir liderdir. Bugün Türkiye’mizde ve bütün mazlum toplumlarda hocamızın açtığı bu çığırın üzerinde çalışan insanlar var. Herkes merhum hocamız ile ilgili büyük bir liderdir, bilge liderdir görüşlerinde birleşiyor. Hocamızın vefatında o gün dünyanın her yerinden insan saf tutarak hocamızın hakkını teslim ettiler. Hocamızın açtığı en önemli çığırlardan biri bizim kendi değer yargılarımız ile olaylara bakmayı öğretti. Tanzimat ile beraber Türkiye’de batılılaşma süreci başlamıştı. Bu dönem içerisinde Türkiye’de batılılaşma projeleri uygulandı ama hocamızın yaptığı yeni çığırlar ile batıdan daha egemen ve daha kalkınmış bir ülke haline getirmek üzere mega projeleri vardı. Türkiye şu anda kalkındığını söyleyemeyiz. Biz bugün ileri teknoloji, yatırım malları, ağır sanayide söz sahibi değiliz. Bizim dünyada söz sahibi olabilmemiz için mecburen bu alanlarda yatırım yapmamıza bağlıdır” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Editör: Mahmut Beyaz