Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Sivil toplum görüntüsünde olan bu çıyanlar, hoşgörü, diyalog deyip insanlara güzel yüzünü gösteren bu çıyanlar, yeteri kadar güçlendiklerini düşünüp kendi annelerine, babalarına, bayraklarına ihanet ettiler" dedi.
Elbistan ilçesinde "Demokrasi Nöbeti"nin tutulduğu alanda konuşan Ünal, Türkiye'de artık sonsuza kadar darbeler döneminin kapandığını söyledi. Darbe girişimi başarıya ulaşsaydı çocukların bir geleceğinin olamayacağına dikkati çeken Ünal, meydanlarda vatandaşların karar verme hakkına ve özgürlüğe sahip çıkmak için nöbet tuttuğunu belirtti.
Annelerin büyük bir metanetle ve sabırla yorgunluk nedir bilmeden nöbet tuttuğunu dile getiren Ünal, şunları kaydetti: "Çünkü onlar biliyor ki yarın, öbür gün kucağında çocukla ülke aramaktansa burada toprağında nöbet tutmak bin kere daha evladır. Devletin vergisiyle alınmış olan tankları, helikopterleri, silahları bizlere yönelttiler. Devletin içine 40 yıldan beri sızmaya çalışan çıyanlar 17-25 Aralık'ta başarıya ulaşamadıkları için 15 Temmuz'da başarıya ulaşmak için harekete geçtiler. 2011-2012 yıllarına kadar sivil toplum görüntüsünde olan bu çıyanlar, hoşgörü, diyalog deyip insanlara güzel yüzünü gösteren bu çıyanlar, yeteri kadar güçlendiklerini düşünüp kendi annelerine, babalarına, bayraklarına ihanet ettiler. Hesaba katmadıkları bir şey vardı. Tarih boyunca ay yıldızlı bayrağımızın rengini kanlarıyla boyadılar."

‘MİLLET ARTIK BÜTÜNDÜR’

Ünal, millet için bayrağa kanlarını katmanın onurların ve şereflerin en büyüğü olduğunu vurgulayarak, 15 Temmuz gecesi "Bu şanlı, nazlı bayrakta benimde bir damla kanım olur mu, ben de şehit olur muyum?" diyen herkesin sokağa çıktığını, şimdi de meydanlarda olduklarını söyledi. Ünal, milletin imanıyla bayrağına ve iradesine sahip çıktığını vurguladı. "Bu aziz millet tek bayrak, tek millet, tek vatan dedi" ifadelerini kullanan Ünal, bundan sonra bu milletin önünün açık olduğunu belirterek, şöyle dedi: "Burada siyasi görüş farkı ayırt etmeden millet burada. Bu millet artık bir ve bütündür. Bu milletin birliği ve bütünlüğü perçinleşmiştir. Gönülleriniz rahat olsun. Türkiye hızla normalleşiyor. Olağanüstü hal eskiden millete çeki düzen vermek için ilan edilirdi. Şimdi olağan üstü hal milletin meydanlarda tuttuğu nöbetle devlete çeki düzen vermek için ilan edildi."
Konuşmanın ardından Ünal, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, İlçe Jandarma Komutan Vekili Ferhat Karadere, İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol ve AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, demokrasi nöbeti tutan vatandaşları selamladı. Kahramanmaraş'ta da FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisiyle, çocuk, genç, yaşlı, kadın ve erkek demeden Kent Meydanı'ında "Demokrasi nöbeti" tutmaya devam ediyor. AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Bilal Debgici de vatandaşların demokrasi bekçiliğine destek verdi.
AA

Editör: Mahmut Beyaz