Akşener, “Cumhuriyet dönemi kazanımı olan ve kar yapan ne kadar fabrika varsa kapattılar. Sıra şeker fabrikalarına geldi. Binlerce işçinin çalıştığı kar eden bir kurumun özelleştirilmesi akla mantığa sığmıyor. Size söz veriyorum iktidar olduğumuzda şeker fabrikalarını geri alacağız. Bu nedenle neredeyse arsa fiyatına devletten fabrikaları alan yandaşlar, 24 Haziran’a kadar hiçbir şeye dokunmasınlar” dedi.

“ÖNCELİĞİMİZ İYİ BİR TARIM POLİTİKASI”

Tarlaları daha bereketli, dereleri daha temiz bir Kahramanmaraş sözü veren Akşener, “Benim önceliğim tarım. Dengeli ve iyi bir tarım politikası... Kahramanmaraş’ta tarımı canlandırmak için ne gerekiyorsa onu yapacağım. Önceliğimiz, yediğimiz ekmek ve içtiğimiz su!” şeklinde açıkladı.

PAMUĞU DÜNYAYA BİZ SATACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, tekstil ve pamuk üretimi, altın ve çelik işletmeciliğinde Türkiye’de büyük öneme sahip Maraş’ın İYİ Parti iktidarıyla büyük yatırımlarla anılacağını da sözlerine ekleyerek, “Bu topraklarda binlerce çiftçi pamuk üretiyor, binlerce ev pamukla geçiniyordu. Kahramanmaraş’ın tekstille anılmasına vesile olan pamuk üretimi iktidarın yanlış tarım politikaları yüzünden bitme noktasına geldi. Maliyetler yüksek olduğu için çiftçilerimizin pamuğunu toplama gereği duymadığını biliyorum. Bu verimli topraklar varken pamuğu ABD’den ithal ediyoruz. Hiç kuşkunuz olmasın ki tarım politikalarımızla bu topraklarda yeniden pamuk üretilecek. Tekstilin hammaddesi pamukla hem sektörü canlandıracak hem de pamuğu dünyaya biz satacağız.”

Haber merkezi


 


 

Editör: Mahmut Beyaz