Türk milletinin güvenliğini ve huzurunu muhafaza eden Türk Polis Teşkilatı, hem kuruluşunun 173. yılını hem de Polis Haftası’nı kutlamanın haklı gurunu yaşıyor. Ülkemizin birlik, bütünlük ve düzenini sağlamak amacıyla büyük bir fedakarlık örneği sergileyen, tüm zorlu şartlara rağmen azim, kararlılık ve cesaretle örneği olmayan bir mücadele veren Türk milletinin kahraman polisleri, Polis Haftası’nı kutladı. Kamusal düzeni korumak için canını dişine takan, bu uğurda şehit düşen yada gazi olan emniyet personellerinin en değerli emaneti çocukları da diğer günlerde olduğu gibi Polis Haftası’nda da Emniyet yetkilileri tarafından yalnız bırakılmadı. Geçtiğimiz günler Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Gaziantep’ten şehit ve gazi yakınları Kahramanmaraş’a davet edilmiş, Kahramanmaraş’taki şehit ve gazi aileleriyle bir araya gelerek birlik ve beraberlik vurgusu yapılmıştı. Bunun ardından ise yine Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit ve gazi çocuklarına yönelik sinema ve bowling etkinliği düzenlenmişti. Kutlamalar kapsamında ise Polis Teşkilatı’nın 173 yıl önce 10 Nisan’da kurulması dolayısıyla, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Doğan İnci, “15 Temmuz’da devletin içerisine sinsice sızmış Fetullahçı Terör Örgütü’ne karşı birlik beraberliğimiz ile millet olarak büyük bir zafer kazandık” dedi.

KAHRAMANMARAŞ TÜRKİYE’NİN EN HUZURLU KENTİ”

Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin en huzurlu şehirlerinden bir tanesi olduğu belirten İnci, “Polis teşkilatımızın 173. Kuruluş yıl dönümünü sizlerle kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğumu belirterek hepinizi en içten dileklerimle selamlıyor, saygılar sunuyorum. Polis teşkilatımız, şanla, şerefle dolu bir mazi ile 173. Kuruluş yıl dönümüne girerken sadece ülkemiz sınırları içerisinde değil, dünya polis teşkilatları arasında saygın bir yere sahip olduğunu belirtmek isterim. Kahramanmaraş, Türkiye’mizin en huzurlu şehirlerinden bir tanesidir. Burada en büyük pay hiç şüphesiz Kahramanmaraş halkınındır. Destekleriniz sayesinde polisimizin de gayreti ile bu huzur ortamı devam edecektir. Terör örgütleriyle mücadele, asayiş suçlarının önlenmesi ve aydınlatılması, uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele, trafik suçlarının önlenmesi ve trafik düzeninin sağlanması ve diğer suçlarla mücadele kapsamında ilimizde önemli ve başarılı çalışmalar yapılmıştır. Bu huzur ortamının temininde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SİNSİLERE KARŞI BÜYÜK BİR ZAFER KAZANDIK”

Basın açıklamasında 15 Temmuz’da gerçekleşen hain darbeye de değinen Doğan İnci, “Teşkilatımız her geçen gün daha dinç, daha diri ve daha güçlüdür. Yüksek vazife şuuru içerisinde kendilerinden dahi vazgeçerek görevini yapmakta, güvenliğin teminatı olmakta ve vicdanların bittiği yerde her daim devreye girmektedir. Gerek 15 Temmuz kanlı ve hain darbe girişimi sırasında gerekse çeşitli terör örgütleriyle mücadelede nice yiğit polislerimizi şehit verdik. Şehadetleri ile onlar artık, bütün milletin evladıdır. Yaşadığımız sürece onları minnetle anmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’da devletin içerisine sinsice sızmış Fetullahçı Terör Örgütü’ne karşı birlik beraberliğimiz ile millet olarak büyük bir zafer kazandık. Hainler bir kez daha gördüler ki, bu millet esaret ve zillete boyun eğmeyecek bir millettir. Gerektiğinde al bayrağa rengini veren, kanlarıyla bu topraklara can eken, ortak bir ruh içerisinde Türk Milleti olarak tüm dünyanın ibretle izlediği bir mücadeleyi göstermiştir” şeklinde konuştu.

SEVDADIR BİZE VATAN TOPRAKLARI ÜSTÜNDE...”

Konuşmasının devamında, ‘Sevdadır bize vatan toprakları üstünde ömür de ölüm de’ anlayışıyla çalışmalarına devam ettiklerine dile getiren İnci, “Devlet içerisine sızan hainlerin tek tek tespit edilerek adalete teslim edilmesi mücadelemiz devam ederken, bir yandan da suçla mücadelemiz en iyi şekilde devam etmektedir. Polisimiz, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmasının gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde ifa etmeye devam edecektir. Sözlerime son verirken, devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden arkadaşlarımızın aziz hatıralarını bir kez daha yad ediyor, ‘sevdadır bize vatan toprakları üstünde ömür de ölüm de’ anlayışıyla görev yapan meslektaşlarıma ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” açıklamalarında bulundu.

POLİSLERE KARANFİL DAĞITILDI

İnci, konuşmasının ardından şehit yakınları ve gazilerinin yanına giderek onlarla sohbet etti. Törene Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Yunus Karaman’ın yanı sıra şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda emniyet mensupları katıldı. Törenin sonunda polisler, konvoy düzenleyerek şehir turu attı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı'nın da müzik dinletisi sunduğu törende şehit yakınları ile gaziler, polislere karanfil dağıttı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz