MHP’li Karakoç Dora, yaptığı basın açıklamasında 13 Haziran Çarşamba günü (önceki gün) meydana gelen su baskınından zarar gören vatandaşların ve esnafın sorunlarını gündeme getirdi. Doğal afetlerin önüne geçmenin mümkün olmadığını ancak afetlerden önce alınacak tedbirlerle zararı en aza indirmenin devletin ve yöneticilerin görevi olduğunu belirten Dora, şöyle devam etti:

"13 Haziran Çarşamba günü Kahramanmaraş’ımızda büyük su baskını yaşandı. Karşılaşılan manzara hep aynıydı. Bu yaşanan elim olaylardan ders alınmadığımız için her defasında aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Dolayısıyla bu tür afetlerin her ne kadar önüne geçilemese de ortaya çıkabilecek can ve mal kayıpları sorumlu bir yönetim anlayışında minimum seviyeye çekilebilir."

AFAD Strateji Daire eski Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili adayı Zuhal Karakoç Dora, açıklamasına şöyle devam etti: AFAD Stratejik Dairesi eski Başkanı ve görev yapmış olmam nedeniyle afete hızlı ve etkin müdahalenin bilincinde biriyim. Önce valilikteki kriz koordinasyon merkezine gittik. Vali yardımcısı başkanlığındaki yetkililerle görüştük ve bilgi aldık. Yetkililere komisyonun bir an önce kurulması gerektiğini, bayram nedeniyle esnafın çok mağdur olduğunu, hasar tespit ve tanzim çalışmalarının süratle yapılması gerektiğini ifade ettikten sonra su baskınından etkilenen esnafımızı ziyaret ettik, moral verdik ve yetkililerle teması sürdürerek vatandaşımızın mağduriyetini bir nebze hafifletmeye gayret ettik. Ayrıca vatandaşlarımıza sosyal medyadan çağrıda bulunduk ve Bayram alış verişlerini, yağıştan zarar gören, ciddi kayıplar yaşayan esnafımızdan yapmaları talebinde bulunduk” şeklinde konuştu.

YAŞAMINI YİTİRENLERE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”

Önceki gün Kahramanmaraş’ta öğle saatlerinde başlayan yağış, hayatı felç etti. Yaklaşık bir saat süren sağanak, Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçeleri sular altında bıraktı. Şiddetli yağan yağmur suları nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastı bazı araçlar zarar gördü. Bir aileden 3 kişin yaşamını yitirdiği, su baskının yaşandığı bölgeyi Partisinin İl, İlçe başkanları ve milletvekili adayları ile birlikte ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş milletvekili adayı Zuhal Karakoç Dora, su baskınından zarar güren vatandaşların ve esnafın dertlerini paylaştı. Doğal afetten zarar gören esnaf ve vatandaşları tek tek dinleyen ve yaralarının bir an önce sarılması gerektiğine vurgu yapan AFAD Strateji Dairesi eski Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş milletvekili adayı Zuhal Karakoç Dora, "Bu felaketten zarar görenlere geçmiş olsun, hayatını kaybedenlerin acılı ailesine de başsağlığı diliyoruz” dedi.

Haber merkezi

Editör: Mahmut Beyaz